У Львові розпочинають будівництво нового комунального ринку

Ринок

Будівництво розпочнеться вже 25 червня. Його профінансує інвестор, а ринок буде комунальним

У Львові збудують комунальний ринок на вул. Садовій – Петлюри. Будівництво розпочнуть 25 червня. Роботи профінансує приватний інвестор. Про це 24 червня розповіли у Львівській міській раді.

У новозбудоване приміщення ринку перейдуть працювати підприємці ТзОВ “Любінське сяйво”, а на звільненому місці облаштують громадський простір  — також за приватні кошти. “Ми підходимо до завершення дуже тривалого і непростого процесу, який триває вже майже 10 років. Тут, на вулиці Садовій, є недостатньо впорядкований ринок і дуже довго були дебати, тому що місто бачить там якісний громадський простір. Відтак, на сусідній земельній ділянці буде збудовано комунальний ринок і ті підприємці, які зараз працюють поряд, перейдуть працювати на цей комунальний ринок, тобто там будуть збережені всі робочі місця, а на місці нинішнього ринку буде якісний громадський простір”, — розповів заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Фінансуватиме будівництво інвестор. Ринок залишиться комунальним, збудованим за приватні кошти. “Місто на це не потратить жодної копійки”, — зазначив Любомир Зубач.

Окрім селян, які приїжджають торгувати на ринок, там працює понад 80 підприємців. Вони торгують здебільшого продуктами, проте є і кілька продавців промислових товарів. “Ми розраховуємо на те, що всі люди, які в нас на сьогодні працюють, а також селяни, будуть розміщені в новому ринку. Розуміємо, що площі будуть менші, буде десь тісніше, але натомість будуть кращі умови, ніж просто неба”, – каже Зіновій Сідорський, директор ТзОВ “Любінське сяйво”

Нагадаємо, раніше у Львові вирішили закрити базар на вулиці Миколайчука.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності