У Дрогобичі чоловік отримав 7,5 років тюрми за вбивство знайомого гайковим ключем

У Дрогобичі засудили до 7,5 років тюрми  за забиття до смерті гайковим ключем

Чоловік під час пʼяної сварки побив гайковим ключем товариша по чарці. Потерпілий помер внаслідок отриманих травм

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області визнав винним Володимира Б. в умисному завданні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть потерпілого. Чоловік до смерті забив свого знайомого гайковим ключем під час пʼяної сварки. Обвинувачений своєї вини не визнав, йдеться у вироку оприлюдненому ще 13 червня в Єдиному державному реєстрі.

Святкування з нагоди одруження

Убивство відбулось у Дрогобичі 13 серпня 2023 року. Пізно вночі Володимир Б. разом зі своєю дружиною, випивши перед цим пляшку горілки, прийшов у гості до двох своїх товаришів. З товаришами також був і потерпілий разом із 17-річним сином, які теж розпивали алкоголь. Усі разом вони випивали з нагоди одруження Володимира і його нареченої. Під час застілля в обвинуваченого і потерпілого виникла сварка, яка завершилась взаємними погрозами. Після цього Володимир Б. пішов до свого автомобіля й узяв звідти металевий гайковий ключ. Повернувшись у квартиру він завдав чисельних ударів потерпілому по голові, ногам і ребрам. Від отриманих травм чоловік помер на місці. Проте Володимир Б. своєї провини на суді не визнав. Він стверджував, що завдавав ударів лише по ногах і сідницях потерпілого, оскільки підозрював, що той вкрав його обручку та барсетку з телефоном.

Знайшовши свої речі, зловмисник разом з дружиною пішли до себе додому. Наступного дня вони поїхали у в село Зимівки, де в них є будиночок, який вони використовують як дачу, щоб провести там свій "медовий тиждень". На наступний день до них в село приїхали поліцейські, які затримали нападника.

На суді свідки, які особисто бачили побиття, підтвердили що Володимир Б. звинувачував потерпілого чоловіка у крадіжці обручки й сумки, але завдавав ударів не тільки по ногах і сідниці. Судово-медична експертиза підтвердила що окрім травм ніг у потерпілого травми голови й ребер.

Суд визнав Володимира Б. винним у завданні умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, і призначив йому покарання у вигляді 7,5 років позбавлення волі. Також суд частково задовольнив цивільний позов сімʼї померлого і зобовʼязав підсудного виплатити 200 тис. грн моральної компенсації і понад 80 тис. грн видатків на судово-медичні експертизи.

Нагадаємо, нещодавно суд, за вбивство співмешканки на її ювілей, дрогобичанина засудив на сім років тюрми. Тоді пʼяний зловмисник зарізав свою співмешканку і ліг біля неї спати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності