Не з`явився вчасно на службу: у Львові засудили військового до пʼяти років тюрми

Не з`явився вчасно на службу: у Львові засудили військового до пʼяти років тюрми

Військовослужбовець не мав наміру ухилитися від служби

Франківський районний суд Львова визнав винним уродженця Житомира Андрія В. в тому, що він вчасно не зʼявився у військовій частині й був поза її межами понад чотири місяці. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили ще 14 червня в Єдиному державному реєстрі.

Чотиримісячний прогул

Андрій В. повинен був прибути до військової частини 22 квітня 2023 року. Проте, без поважних на те причини, прибув у частину тільки 8 вересня 2023 року. На суді військовий свою вину повністю визнав, щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Суд враховує, що обвинувачений вчинив злочини, які відповідно до статті кримінального кодексу є тяжким злочином. Крім повного визнання своєї вини обвинуваченим, його вина підтверджується зібраними по справі доказами, дійсність та достовірність яких учасниками судового розгляду не заперечується та наданими в судовому засіданні поясненнями” — йдеться в повідомленні суду.

Відтак суд визнав Андрія В. винним за статтею про самовільне залишення військової частини чи не появу вчасно на службу без поважної причини в умовах воєнного стану. Йому призначили покарання у вигляді пʼяти років позбавлення волі. Вирок ще може бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності