На благодійній вечері у Львові зібрали понад 5 млн грн на допомогу ЗСУ

На благодійній вечері у Львові зібрали понад 5 млн грн на допомогу ЗСУ

Серед лотів на аукціоні збитий російський дрон, срібну каблучку часів УПА та особисту форму генерала Валерія Залужного

У Львові провели благодійну гастро-вечерю, на якій відбувся аукціон для збору грошей на потреби армії. З-поміж іншого, учасники аукціону могли собі придбати збитий російський дрон, срібну каблучку часів УПА та особисту форму генерала Валерія Залужного. Впродовж вечора організаторам вдалося зібрати понад 5 млн грн, які розподілять між десятьма бригадами військових, повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький у неділю, 16 червня.

Гастро-вечерю відвідали військові та їхні сім’ї, представників влади, громадськості, благодійних організацій, бізнесу, меценатів та мистецьких діячів. Протягом вечора 14 шеф-кухарів України, спільно з шеф-кухарями з Грузії та Азербайджану презентували авторську українську кухню. Також під час вечері провели благодійний аукціон, на якому збирали гроші на ЗСУ.

Серед лотів, які можна було придбати на аукціоні, був збитий російський розвідувальний дрон “Зала”, особиста форма генерала Валерія Залужного з підписом, боксерські рукавички з підписом Олександра Усика, срібна каблучка часів УПА з гравіруванням тризуба, панно із 100 особистих шевронів воїнів тощо.

“Кожен із з цих лотів є свідченням різноманітних форм підтримки та щедрості. Наприклад, військові шеврони – це не просто символи та знаки, які можна придбати у магазині, це шеврони з історією, які передали захисники України. І кожен лот не лише викликає інтерес як об'єкт аукціону, а й надихає на думку про спільність і взаємодопомогу”, — зазначив президент Асоціації кухарів України Андрій Магалецький.

Учасникам вечора вдалося зібрати 5 млн 100 тис. грн, які порівну розподілять між 10 бригадами військових зі Львівщини. Їх отримають:

  1. 24 окрема механізована бригада імені короля Данила;
  2. 80 окрема десантно-штурмова бригада (Львів);
  3. 95 окрема десантно-штурмова бригада;
  4. Інтернаціональний (Міжнародний) легіон (підрозділ ГУР);
  5. Спецпідрозділ НГУ ОМЕГА, Львівський загін;
  6. Paragon Company (підрозділ ГУР);
  7. 36 окрема бригада морської піхоти;
  8. 28 окрема механізована брига‌да імені Лицарів Зимового Походу;
  9. 103 окрема бригада ТРО (Львів);
  10. 416 окремій роті ударних авіаційних комплексів (416 оруБпАК) РУ “Схід” Сил ТрО.

Також частину грошей передадуть силам ППО — КАЗ ППО. “Кожен з нас має зробити свій внесок у велику історію нашої держави. Дрони для наших захисників — не лише технологія, вони є життям, яке ми оберігаємо. Сьогодні ми маємо шанс допомогти для пришвидшення перемоги, щоб майбутні покоління могли пишатися нашим внеском у спільну справу”, — розповів ветеран російсько-української війни, сапер 24 ОМБр імені короля Данила, Петро Буряк, який відвідав вечір зі своєю родиною.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності