Вбивцю, який підпалив квартиру з тілом, засудили на 10 років у Львові

Вбивцю, який підпалив квартиру з тілом, засудили на 10 років у Львові

Спершу бандит битою забив свого знайомого, потім спробував інсценувати нещасний випадок через пожежу

Шевченківський районний суд Львова визнав винним раніше судимого за шахрайство і засудженого на вісім років Тараса Р. у навмисному вбивстві давнього знайомого. Вбивця підпалив квартиру, у якій стався злочин, аби замести сліди, йдеться у вироку, який оприлюднили 13 червня в Єдиному державному реєстрі.

Побив битою і підпалив квартиру

Вбивство сталося ще у березні 2018 року в районі вул. Джерельної у Львові. Раніше судимий Тарас Р. через суперечку побив до смерті деревʼяною битою свого знайомого. Щоб приховати злочин вбивця облив бензином диван на якому лежало тіло, підпалив віник і розніс вогонь по усій квартирі, після чого втік з місця вбивства.

На суді обвинувачений не визнав своєї вини. Мовляв, він дружив із вбитим, адже вони були сусідами й навіть надавав йому юридичні послуги.

На судовому засіданні обвинувачений свою причетність до вчинення інкримінованого йому злочину заперечив та суду пояснив, що був знайомий з потерпілим близько двадцяти років, мав з ним дружні стосунки, оскільки допомагав у підприємницьких питаннях, а інколи давав йому роботу та допомагав фінансово. Обвинувачений нібито дізнався про смерть свого знайомого через день після смерті”, — йдеться у вироку.

На суді свідки справи розповіли, що у день вбивства бачили обвинуваченого неподалік місця злочину і заявили, що він поводився дивно. Крім того, висновком судової експертизи доведено, що Тарас Р. був у квартирі на момент смерті потерпілого і залишив там пляшку з газованкою і недопалок, на яких знайшли його сліди ДНК.

Відтак суд визнав винним Тараса Р. у навмисному вбивстві й призначив йому покарання у вигляді 10 років тюрми. Строк відбування покарання рахується з дня затримання у 2018 році. Також з обвинуваченого стягнуть понад 25 тис. грн за низку судових експертиз.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності