• Головна
  • Новини Львова
  • Бюджетна комісія ЛМР відмовилася виділяти майже 9 млн на ремонт Центрів для ветеранів

Бюджетна комісія ЛМР відмовилася виділяти майже 9 млн на ремонт Центрів для ветеранів

Центр для ветеранів

Комісія погодила менше третини необхідних коштів через підозри у завищенні вартості

Комісія фінансів Львівської міської ради не погодила виділення майже 9 млн грн на ремонт Центрів для ветеранів на вул. Виговського та вул.Шевченка, оскільки члени комісії вважають заплановані суми надто великими і хочуть детальніше вивчити ситуацію. Про це повідомили на засідання комісії, яке відбулося у середу, 12 червня.

Вартість ремонту квадратного метра — 41 тис. грн

За словами директора департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Валентини Бартошик, за ці кошти повинні завершити ремонт Центру для ветеранів на вул. Виговського, а також розпочати ремонт на вул.Шевченка (мікрорайон Рясне). Згідно з кошторисною документацією, на ремонт центру на вул. Шевченка площею 140 кв.м потрібно 5,7 млн грн. Згідно з підрахунками голови бюджетної комісії Наталії Шелестак, вартість робіт одного метра квадратного становить майже 41 тис. грн. Вона зауважила, що така сума є досить великою і запропонувала зробити робочий виїзд та оглянути приміщення.

“Давайте ми туди з’їздимо. Я не уявляю що можна за тисячу доларів робити, які ремонти мають бути в тому приміщенні. Чомусь люди будують собі будинки з ремонтами в цю ціну, а ми тільки ремонти робимо. Я не готова голосувати за 41 тисячу на ремонт вже у збудованому приміщенні. Я не думаю, що ветерани нас підтримають в таких шалених сумах”, — пояснила Наталія Шелестак.

Решту суми 3 млн 600 тис. грн просили для завершення ремонту Центру для ветеранів на вул. Виговського. Валентина Бартошик пояснила, що сума залежить від виду робіт, оскільки в одному центрі потрібно розширити простір, в іншому — навпаки встановити перегородки чи облаштувати пандус. Крім цього, вона зазначила, що першочергова сума була значно більшою, а знизилась на тендерних закупівлях.

Комісія виділила лише 2,6 млн на завершення ремонту центру на вул. Виговського

Члени комісії погодили виділення 2,6 млн грн на завершення ремонту центру на вул. Виговського. А витрати на ремонт у Рясному вважають завеликими і хочуть детальніше вивчити ситуацію,

До слова: у січні цього у Франківському районі на вул. Генерала Чупринки, 85, запрацював перший у Львові такого формату Центр для ветеранів. У ньому надають послуги з психологічної реабілітації та соціальної адаптації, юридичну та інформаційну допомогу, а також проводять різні соціальні заходи. Тоді у міськраді повідомили, що такі центри створять в кожному районі міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності