Вбивство через необережність: у Львові судили лікаря-нарколога

Вбивство через необережність: у Львові судили лікаря-нарколога

Уродженець Одещини побився з потерпілим у торговому центрі, внаслідок травм той помер

Залізничний районний суд Львова визнав винним лікаря-нарколога Віктора З. у вбивстві людини через необережність. Під час бійки, яка трапилась в торговому центрі кілька місяців тому, обвинувачений завдав травм потерпілому, від яких він за тиждень помер. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 11 червня у Єдиному державному реєстрі. З матеріалів справи відомо, що обвинувачений працює лікарем-наркологом у приватній клініці “Вітар Н”.

Угода про примирення

Інцидент трапився 8 квітня 2024 року. В одному з львівських ТРЦ між двома чоловіками спершу виникла суперечка, яка переросла у бійку. Обвинувачений Віктор З. штовхнув суперника і вдарив його в голову двічі. Від ударів чоловік впав на землю і вдарився головою об підлогу. З експертизи відомо, що внаслідок травм потерпілий через тиждень помер.

Суд визнав, що Віктор З. не мав умислу на спричинення тяжких тілесних ушкоджень та умисного вбивства. Ба більше родичі загиблого примирилися із обвинуваченим.

Сторони дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій обвинуваченого за статтею про ненавмисне вбивство. Він повинен понести покарання за вчинення кримінального правопорушення, а саме — три роки обмеження волі з застосуванням ст. 75 КК України та звільнення обвинуваченого від відбування покарання з випробуванням”, — йдеться у вироку.

До слова, обвинувачений просив перерахувати 121 тис. грн застави, яку за нього внесли як запобіжний захід, на потреби Збройних сил.

Відтак суд визнав Віктора З. винним за статтею про вбивство, вчинене через необережність. Йому призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі й звільнили від покарання з іспитовим строком терміном на рік. Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності