Народилася вагою 600 грамів: у Львові медики 7 місяців виходжували немовля

Народилася вагою 600 грамів: у Львові медики 7 місяців виходжували немовля

Дитину виписали додому з вагою 4300 грамів

У пологовому відділенні Дитячої лікарні св. Миколая у Львові неонатологи врятували життя дівчинки, яка народилася передчасно на 24-му тижні вагітності з вагою лише 600 грамів. Про це 10 червня повідомили у Першому ТМО Львова.

Дівчинка 100 днів дихала лише за допомогою апаратів

Матері дівчинки, 32-річній Андріані Данчівській, довелося терміново робити кесарів розтин через відшарування плаценти та загрозу життю дитини. Новонароджена Софійка була дуже незрілою, з недорозвиненими легенями.

“Перші тижні життя Софійки були справді боротьбою, адже дівчинка мала незрілі легені і вже в першу добу життя потребувала трьох доз сурфактанту — спеціального препарату, який вводять в легені таких діток, щоб допомогти дихати”, — йдеться у повідомленні.

Дитина потребувала апарату штучної вентиляції легень, спеціальних препаратів для дихання, боролася з пневмонією та іншими ускладненнями. Протягом 7 місяців лікарі боролися за життя крихітної дівчинки в реанімації. Згодом Софійку змогли перевести у звичайне відділення.

Після тривалого лікування Софійка набрала вагу до 4,3 кг і її виписали додому. Попереду в дівчинки ще реабілітація. До слова, Софійка третя дитина в родині Данчівських, яка мешкає неподалік Львова. Попередні дві вагітності у її мами Андріани протікали без ускладнень.

Нагадаємо, у квітні цього року із Львівського обласного перинатального центру виписали дівчинку, яку виходжували майже чотири місяці. Дитина народилася в екстремально малою вагою 600 грамів на 26 тижні вагітності,

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності