26-річна мешканка Дрогобиччини отруїлася сушеними мухоморами

Небезпечні гриби з інтернету: мешканка Дрогобиччини постраждала

Жінка придбала сушені гриби через інтернет. Після двох годин від вживання, її довелося госпіталізувати

26-річну мешканку Дрогобицького району, що на Львівщині, госпіталізували в лікарню з отруєнням після вживання сушених мухоморів, які вона купила в інтернеті. Це перший зафіксований випадок отруєння грибами у регіоні цьогоріч. Про це повідомили у п’ятницю, 7 червня, у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Жінка почала бачити галюцинації після вживання грибів

Як йдеться в повідомленні, у кілька тижнів тому жінка з’їла гриби і через дві години відчула запаморочення, галюцинації, тремор та почала блювати. Оскільки стан дівчини погіршувався, її було госпіталізовано бригадою екстреної медичної допомоги до однієї з лікарень Львівщини. Там пацієнтці провели деінтоксикацію і згодом виписали.

"Не спокушайтеся на такі небезпечні пропозиції з грибами. Це все вигадали пройдисвіти, які роблять бізнес на отруйних грибах. А люди у 21-му столітті так легко у це вірять” — застерігає завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Куліш.

Фахівці радять за будь-яких симптомів після вживання грибів негайно звертатися до лікарів. Для власної безпеки краще купувати промислові печериці чи гливи. Зокрема, Олександр Громико, кандидат біологічних наук та завідувач колекції культур ЛНУ ім.Франка, наголосив: "Навіть неотруйні гриби мають властивість поглинати з навколишнього середовища різні елементи, зокрема важкі метали. Ризик є завжди! Тому ні в якому разі не купляйте гриби на стихійних ринках чи в інтернеті!"

Нагадаємо, у листопаді минулого року на Львівщині від отруєння грибами померла 37-річна жінка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності