У Львові покарали інструктора з водіння за аварію з трамваєм

Місце аварії.

На суді чоловік не визнав своєї вини і звинуватив в аварії водія трамвая

У Львові оштрафували інструктора з водіння Автомобільно-дорожнього фахового коледжу Тараса Х., який на перехресті вулиць Івана Богуна та Котляревського допустив зіткнення свого автомобіля з трамваєм. Справу розглянув Франківський районний суд 3 червня. Про це йдеться в матеріалах справи, оприлюднених в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Інцидент стався 5 квітня під час навчальної їзди інструктора з учнем на автомобілі Skoda Fabia. Рухаючись по другорядній дорозі, учень не надав переваги трамваєві Tatra КТ4-D, який рухався головною дорогою, що призвело до аварії. У суді у письмовому поясненні Тарас Х. звинуватив в аварії водія трамвая і повідомив, що на перехресті вулиць Богуна і Котляревського учень зупинився на колії через наближення іншого автомобіля. Однак у цей час над’їхав трамвай, який не одразу почав пригальмовувати, що призвело до зіткнення.

Свої покази по цій справі подав і учень коледжу, який того дня був за кермом. Також суд врахував висновки протоколу про адміністративне порушення, яке за фактом ДТП склали працівники поліції, в якому винним у дорожньо-транспортній пригоді назвали інструктора з водіння.

Розглянувши матеріали справи, суддя Світлана Мартьянова визнала Тараса Х. винним у порушенні правил дорожнього руху і оштрафувала на 850 грн. Він також заплатить судовий збір в сумі 605 гривень 60 копійок. На це рішення він може подати скаргу у Львівський апеляційний суд.  

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності