Господарський суд припинив право власності на неіснуючу будівлю у Львові

Господарський суд припинив право власності на неіснуючу будівлю у Львові

ПП “Вальтер” незаконно користувалось комунальною землею, на вул. Грінченка, 2А

Господарський суд Львівської області припинив право власності приватного підприємства “Вальтер” на нежитлову будівлю, розміщену на комунальній земельній ділянці. Будівля нібито була розташована у Львові, на вул. Грінченка, 2А. Проте під час перевірки міська рада з’ясувала, що будівлі насправді не існує. Про це йдеться у рішенні, яке оприлюднили 5 червня у Єдиному державному реєстрі.

Будівля існувала лише на папері

Згідно з рішенням суду, у 2012 році ПП “Вальтер” придбало нежитлове приміщення загальною площею 41 кв. м в ТзОВ “Салон “Же-О-Зе”, проте не уклало договору з Львівською міськрадою на право користування чи власності на земельну ділянку на якій нібито розміщена будівля. Земля перебуває у комунальність власності.

У червні 2023 року Шевченківська районна адміністрація обстежила територію прилеглу до будинку за адресою вул. Грінченка, 2А та з’ясувала, що там нема нежитлової будівлі площею 41 кв. м. “Господарський суд Львівської області констатує, що державна реєстрація права власності на неіснуючий об`єкт на земельній ділянці комунальної власності порушує права власника такої земельної ділянки - територіальної громади м. Львова в особі Львівської міської ради, яка не в змозі нею розпорядитися. Разом з тим, законні правові підстави зайняття зазначеної земельної ділянки відсутні”, — йдеться у рішенні.

Відтак суд вирішив припинити право власності ПП “Вальтер” на будівлю нежитлового приміщення на вул.Грінченка, 2А й скасувати державну реєстрацію права власності. Це рішення може бути оскаржене в апеляційному суді..

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності