Студентську поліклініку у Львові приєднають до ТМО №2 через фінансові труднощі

Студентська поліклініка у Львові

Заклад немає можливості виплачувати заробітню плату лікарям

Студентську поліклініку на вул. Бой–Желенського приєднається до Львівського ТМО №2. Таке рішення прийняли через фінансову нестабільність медичного закладу. Про це 4 червня повідомила начальниця управління охорони здоров'я Львівської міськради Марта Матюшко під час засідання комісії охорони здоров'я та соціального захисту.

Частину лікарів вже перевели по різних локаціях ТМО №2

Через фінансову труднощі під загрозою опинилися працівники студентської поліклініки, яким не можуть виплатити заробітню плату. Більшість із них написали заяви на відпустку без збереження зарплатні.Частину лікарів перевели на роботу за сумісництвом до ТМО №2, де вони надають медичну допомогу та, фактично, продовжують отримувати за це кошти.

“На наступну комісію я прийду з проєктом ухвали про приєднання Студентської поліклініки до ТМО №2, тому що вона ітак була фінансово нестабільним закладом охорони здоров’я, а тепер ще й вони не підписали пакет амбулаторно-клінічної допомоги, який треба було продовжити після першого кварталу. Це вже була така остання крапля, тобто ми бачимо, що цей заклад не спроможний і треба щось вирішувати для того, щоб зберегти надання медичної допомоги за цією адресою, і люди також не залишилися без зарплати”, — пояснила Марта Матюшко.

Наразі студентська поліклініка продовжує працювати і отримує фінансування за пакетом первинної медичної допомоги. Спеціалісти, чиї заробітні плати можуть виплачувати із цього пакету, поки продовжують працюють на вулиці Бой–Желенського, а інших вузьких спеціалістів розподілили по різних локаціях ТМО №2.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності