Кабмін затвердив постанову про охорону курорту Моршин на Львівщині

Кабмін затвердив режим охорони курорту Моршин для збереження природних ресурсів

Постанова визначає чіткі правила та обмеження господарської діяльності, аби зберегти унікальні природні ресурси та сприятливий мікроклімат курорту

З 30 травня на території курорту Моршин діють нові правила та обмеження господарської діяльності, аби зберегти його унікальні природні ресурси та сприятливий мікроклімат. Відповідну постанову затвердив Кабінет Міністрів, повідомили у понеділок, 3 червня, в Управлінні туризму та курортів Львівської ОВА.

Згідно з Постановою, на території курорту Моршин визначили три зони:

  1. Зона суворого режиму, що охоплює свердловини мінеральних лікувальних вод та джерела. Тут заборонена будь-яка господарська діяльність, крім експлуатації родовищ.
  2. Зона обмежень, що включає території санаторно-курортних закладів, зон відпочинку та ділянки під їх будівництво. Забороняється вирубка зелених насаджень, крім санітарних рубок.
  3. Зона спостережень, що охоплює місця формування та використання мінеральних вод, лісові насадження навколо курорту та інші території, де діяльність може зашкодити екосистемі.

Нові правила господарювання на курорті Моршин

Кабінет Міністрів України затвердив Постанову №617 "Про затвердження режиму округу і зон гірничо-санітарної охорони курорту Моршин Львівської області" від 30 травня 2024 року. Тож Управління туризму та курортів Львівської облдержадміністрації протягом 6 місяців має забезпечити встановлення режиму округу і зон охорони та інформаційні стенди на території курорту.

"Якщо ви плануєте відпочинок або лікування у Моршині, можете бути впевнені в збереженні унікальних природних ресурсів курорту. Якщо ведете бізнес — ознайомтеся з новими правилами господарювання", — зазначив керівник управління Тарас Лозинський.

Нагадаємо, минулого року Моршин першим в області став курортом державного значення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності