У Львові відкрили дитяче реабілітаційне відділення Unbroken Kids

У дитячій лікарні святого Миколая Першого ТМО Львова відкрили відділення реабілітації UNBROKEN KIDS.

Одночасно у відділенні можуть перебувати 42 пацієнти

У дитячій лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання Львова відкрили відділення реабілітації Unbroken Kids. Воно є одним із найбільших в Україні, де лікують дітей із важкими діагнозами, які постраждали від війни. Про це 31 травня повідомила пресслужба ЛМР.

Відділення відкрили у переддень Дня захисту дітей, разом із благодійниками та маленькими пацієнтами, які отримали важкі поранення під час війни. Серед них – 13-річна Яна Степаненко, яка втратила кінцівки під час ракетного удару по вокзалу у Краматорську, та Михайлик Воловиков, який отримав осколкове поранення у Херсоні – уламок потрапив у мозок. Відремонтувати й адаптувати відділення допомогли близько 90 благодійників.

Серед пацієнтів відділення – постраждалі під час війни із мінно-вибуховими травмами, осколковими та вогнепальними пораненнями, опіками, діти із політравмами, після інсультів, із наслідками ДТП, порушеннями роботи мозку, при захворюваннях хребта і суглобів, порушеннями постави та сколіозами.

Загалом реабілітаційне відділення розраховане на 20 ліжок, і одночасно тут зможуть бути на реабілітації 42 пацієнти, з урахуванням навантаження на фахівців. Адже до кожного потрібен індивідуальний підхід.

У нас є фізичні терапевти, ерготерапевти, психологи, протезисти-ортозисти, терапевт мови і мовлення, лікар фізичної та реабілітаційної медицини. Власне лікар фізичної та реабілітаційної медицини повністю організовує процес реабілітації. Раніше такі пацієнти зверталися в фізкабінети чи займались лікувальною фізкультурою. Але часто однаковий комплекс вправ не підходить різним людям. Тому було створено це відділення, яке має в собі весь комплекс послуг, і фахівці можуть індивідуально брати до уваги потреби кожного пацієнта”, — пояснила лікарка фізичної та реабілітаційної медицини UNBROKEN KIDS Зоряна Цоньо.

До слова, має договір із національною службою здоров’я України, тому пацієнти проходять реабілітацію безплатно за скеруванням від сімейного чи лікуючого лікаря.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності