Американець намагався вивезти з України 18 старовинних книг

Вилучені книги

Прикордонники виявили стародруки у валізах громадянина США

На україно-румунському кордоні прикордонники затримали громадянина США з рідкісними стародруками, які той спробував вивезти з України, повідомили у Держприкордонслужбі у п’ятницю, 31 травня.

Прикордонники віддали книги на експертизу

У четвер ввечері, 30 травня, в пункті пропуску "Дяківці" на кордоні з Румунією прикордонники разом з митниками виявили у багажі громадянина США 18 старовинних книг, які можуть мати значну культурну та історичну цінність. Під час огляду легкового автомобіля, який прямував на виїзд з України, правоохоронці знайшли у валізах іноземця книги, надруковані різними мовами в середині ХІХ – на початку XX століття. Ці видання потенційно можуть становити культурну та історичну цінність, тому митники вилучили їх для проведення експертизи.

На громадянина США складено протокол про порушення митних правил. Наразі тривають слідчі дії для встановлення походження та цінності виявлених стародруків. Переміщення культурних цінностей через державний кордон України підлягає обов'язковому декларуванню та потребує спеціальних дозволів.

Нагадаємо, 30 травня у пропускному пункті на Львівщині прикордонники виявили у перевізника дерев’яну ікону Стрітення Господнього. Чоловік віз ікону до Швеції у коробці поміж одягу та особистих речей. Прикордонники вилучили знахідку у перевізника та віддали на експертизу,

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності