На перехресті у центрі Львова змінили схему руху

перехрестя вулиць Гнатюка та проспекту Свободи

На перехресті зробили розмітку та перенесли дорожній знак

У Львові на перехресті вулиці Гнатюка та проспекту Свободи змінили організацію руху. Там нанесли дорожню розмітку та перенесли знак. Про це 29 травня повідомили в Управлінні безпеки та вуличної інфраструктури Львівської міської ради.

“Раніше водіями було доволі складно рухатися у напрямку Львівської опери, адже на перехресті можливий рух ліворуч або прямо лише з лівої смуги, тож водіям доводилося перелаштовуватися з правої смуги у ліву, і це часто відбувалося на пішохідному переході чи вже на початку смуги руху маршрутних транспортних засобів”, — розповів начальника управління безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Максим Смілевський.

Тож тепер поруч з пам’ятником Тарасові Шевченку нанесли дорожню розмітку яка позначає напрямок смуг руху в межах перехрестя та розмітку, яка вказує дозволені напрямки руху у смугах на перехресті.

На цій ділянці дороги також перенесли дорожній знак “Смуга руху для маршрутних транспортних засобів” декілька метрів далі у напрямку Львівської опери.

“Ця розмітка покращить візуалізацію перехрестя вулиць Гнатюка — проспекту Свободи та сприятиме безпечному та швидкому його перетину. Такі зміни зменшать кількість дорожньо-транспортних пригод та покращать загальну якість руху у цьому міському середовищі”, - зазначив Смілевський.

Нагадаємо, у Львові на перехресті вулиць Любінська — Окружна впорядкують рух. На вулиці Любінській облаштують смугу громадського транспорту на ділянці від з'їзду зі шляхопроводу до перехрестя з вулицею Окружною довжиною близько 100 метрів.

Також 18 травня на перехресті вулиць Стуса та Липова Алея змінили організацію руху автомобілів. Одна з двох смуг на вулиці Стуса у напрямку до центру міста призначена лише для тих автомобілів, які повертають на вулицю Липова Алея чи виїжджають із неї.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності