Фонд держмайна через суд виселив львівську фірму з будинку у центрі міста

а вул. Д. Вітовського, 18

Суд зобов'язав "ТзОВ імені Маркіяна Шашкевича " виїхати з орендованого приміщення через борги за орендну плату

Фонд державного майна України через суд зобов’язав ТзОВ імені Маркіяна Шашкевича звільнити приміщення на вул. Вітовського та виплатити понад 100 тис. грн боргу за орендну плату. Про це йдеться у рішенні суду, оприлюдненому 28 травня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Фірма заборгувала за оренду приміщень

Фірма орендувала у Фонду держмайна нежитлові приміщення загальною площею 797,9 кв.м на 4-6 поверхах будівлі на вулиці Вітовського, 18, які перебувають на балансі Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області. Йдеться про 7 кабінетів та допоміжні підсобні приміщення загальною площею 258 квадратних метрів на четвертому поверсі, 3 кабінети та підсобне приміщення площею 207 квадратних метрів на п'ятому поверсі, а також 14 кабінетів і 5 підсобних приміщень загальною площею 332 квадратні метри на шостому поверсі.

За період з жовтня 2022 по липень 2023 року товариство мало заплатити за оренду 207 242 грн, однак сплатило лише 88 472 грн. Фонд Держмайна вимагав стягнути з відповідача 118 769 грн боргу по орендній платі, 25 200 грн пені, 61 328 грн неустойки за невчасне повернення приміщень, а також виселити товариство з приміщень. У Фонді пояснили, що ще 9 липня 2023 року розірвали в односторонньому порядку договір оренди через борги по орендній платі. Однак відповідач досі не звільнив приміщення.

Суд зобов'язав фірму сплатити борги і звільнити приміщення

ТзОВ ім.Шашкевича не подало письмового відзиву на позов. Спочатку представники підприємства стверджували, що приміщення у нього вилучила Львівська обласна військова адміністрація, але потім визнали, що цього не було. На останньому засіданні відповідач пояснив, що не повернув приміщення через бездіяльність орендодавця — той, мовляв, не підготував акту повернення об'єкта оренди. Також відповідач заявив, що не отримував рахунків на оплату.

Після розгляду всіх обставин справи Господарський суд задовольнив позов і постановив стягнути з ТзОВ імені Маркіяна Шашкевича заборгованість у сумі 118 769 гривень основного боргу, 24 347 гривень пені та 4 830 гривень судового збору, а також зобов'язав Товариство звільнити приміщення у центрі міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності