У Львівській лікарні Святої Анни народилася дівчинка-богатирка

Дівчинка- богатирка

Дівчинка народилася з вагою понад 5,5 кг

Дівчинка-богатирка вагою понад 5,5 кг з'явилася на світ у Лікарні Святої Анни. Про це 28 травня повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Батьки дівчинки — 24-річна Христина та 25-річний Тарас Артишки із села Кротошин Львівської області. Побралися вони торік у серпні. І того ж місяця дізналися, що в них буде дитина. “Вагітність протікала без проблем, животик ріс поступово. Багато хто очікував, що буде двійня. Але я знала, що буде одна дівчинка. Перед пологами нам прогнозували вагу 4 кілограми”, — розповіла породілля. У лікарні повідомили, що перейми у Христини розпочалися на 41-му тижні вагітності.

“Довірити свої перші пологи молода жінка вирішила спеціалістам Лікарні Святої Анни. Наші акушери-гінекологи спершу хотіли пустити Христину в природні пологи, бо гадали, що вага немовляти близько чотирьох кілограмів. Однак обстеження показало, що дитина значно більша і перевищує розмір пологових шляхів. Лікарі зважили всі "за" і "проти" та ухвалили рішення про проведення кесаревого розтину”, — йдеться у повідомленні лікарів.

Дівчинка з’явилася на світ 20 травня. Її вага при народженні становила 5550 грамів, а зріст — 60 сантиметрів. Батьки вирішили назвати донечку Златою. Фахівці кажуть, що малюки з великою масою тіла становлять близько 6-10% від загальної кількості новонароджених в лікарні. “Але Злата своїми богатирськими вагою і зростом здивувала навіть бувалих акушерів-гінекологів”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні 2023 року у Львівському обласному перинатальному центрі жінка народила дівчинку вагою 5060 г та зростом 61 см.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності