Помер актор театру Заньковецької Богдан Козак

Богдан Козак. Фото зі сторінки Надії Крат

У доробку Народного артиста України майже півтори сотні зіграних ролей

У віці 83 років пішов із життя народний артист України Богдан Козак, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Про це на своїй сторінці у Facebook 28 травня сповістила актриса Львівського театру "І люди, і ляльки" Надія Крат.

Професор, академік Національної академії мистецтв України, завідувач кафедри театрознавства та акторської майстерності факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка Богдан Козак народився 27 листопада 1940 року.

Богдан Козак був дійсним член Наукового товариства імені Тараса Шевченка та лауреатом премії Національної спілки театральних діячів України імені Йосипа Гірняка. Нагороджений орденами “Знак пошани”, “За заслуги” І, II та III ступенів.

На сторінці Національного театру імені Марії Заньковецької зазначено, що у репертуарі Богдана Козака понад 145 зіграних ролей у виставах театру.

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький на своїй сторінці зазначив, що Богдан Козак був однією з найяскравіших постатей сучасного національного театрального мистецтва України.

“Актор-аналітик. Гострий розум і велика працелюбність. Умів іронізувати над собою. Прекрасний майстер художнього слова, його “Шевченкіана” – велика гордість української культури”, — написав Максим Козицький.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності