38-річному вбивці з Борислава присудили сім років ув’язнення

Бориславський суд виніс вирок за вбивство під час застілля

Засуджений розповів на суді, що спеціально до вбивства не готувався, бо є віруючим

Бориславський міський суд Львівської області виніс вирок 38-річному Іванові О., який влітку минулого року під час застілля зарізав свого знайомого. Від отриманих травм чоловік помер на місці, повідомили у понеділок, 27 травня, у Львівській обласній прокуратурі.

За даними вироку, вбивство трапилося 9 липня 2023 року у Бориславі. Чоловіки віком 37 та 66 років розпивали алкоголь у квартирі. Згодом між ними виникла сварка, під час якої молодший кілька разів вдарив ножем старшого. “Штовхнув його у крісло та умисно завдав ножем щонайменше три удари сидячому у кріслі в ділянки чола, шиї та грудної клітки,” — йдеться у вироку. Внаслідок отриманих травм чоловік помер на місці.

“Просто перевищив межі оборони”

Засуджений свою провину у скоєному визнав: “Вважає, що скоїв умисне вбивство при перевищенні меж оборони”. Як пояснив Іван О. в суді, до вбивства він не готувався, оскільки є віруючою людиною, а вбив чоловіка через те, що сам переживав за своє життя. Крім того, злочинець додав, що хотів викликати лікарів, тому попрямував після скоєного до лікарні. Проте по дорозі його затримала поліція.

Суд визнав винним 38-річного Івана О. в умисному вбивстві. Чоловікові призначили 7 років ув’язнення. На вирок ще можна подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності