• Головна
  • Новини Львова
  • Розбудова лікарні на Навроцького: Львівська міськрада готує обмін комунальних приміщень

Розбудова лікарні на Навроцького: Львівська міськрада готує обмін комунальних приміщень

Лікарня Святого Луки

Для будівництва двох нових корпусів міськраді необхідно переселити підприємців, які орендують будівлі біля лікарні

У Львові планують добудувати два нові корпуси лікарні Святого Луки на вул. Навроцького, однак на цій території є приватні будівлі. Тому міськрада пропонує підприємцям цих будівель обмін на комунальні приміщення. Проєкт ухвали оприлюднили 10 травня, на офіційному порталі міської ради Львова.

Власникам приватних будівель біля лікарні пропонують обмін на комунальні приміщення на Погулянці

Львівська міська рада розглядає можливість обміну міської нерухомості на приватні будівлі біля лікарні святого Луки. Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, передбачено передати в користування лікарні дві земельні ділянки загальною площею 2,7 га на вул. Навроцького. Однак на цих ділянках наразі є приватні будівлі, тому міськрада пропонує обміняти комунальні приміщення на вул. Півколо, 14 на приватні будівлі біля лікарні святого Луки, щоб розширити територію медзакладу.

Одна із ділянок більшою площею не внесена у кадастрову карту, а менша площею 0,5 га розташована одразу біля території лікарні. На ній є будівлі складу вапна, насосної станції, котельні, паркетного цеху та декілька нежитлових приміщень.

На цій території біля лікарні планують будівництво двох нових корпусів лікарні — хірургічного та діагностично-терапевтичного, які потрібні для модернізації медичної інфраструктури міста та покращення медичної допомоги, зокрема пораненим та переселенцям внаслідок війни.

Для цього заплановано оцінити вартість обох об'єктів нерухомості. Якщо всі умови будуть погоджені, міська рада може затвердити договір обміну будівлями між громадою та приватним власником. Відповідний проєкт ухвали депутати внесли до порядку денного та розглядатимуть на черговій сесії міськради 16 травня.

Нагадаємо, Львівська міськрада також планує обмінятися землею в районі Голоско, яка призначена для будівництва навчального закладу, з приватною фірмою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності