У Львові відновила роботу дитяча залізниця

Львівська дитяча залізниця відновила свою роботу

У 73-й сезон руху поїздів у перший рейс виїхав поїзд “Вітерець”

У Львові дитяча залізниця відновила рух поїздів. У 73-ому сезоні у перший рейс вирушив поїзд “Вітерець”. Про це повідомили у суботу, 11 травня, у Львівській дитячій залізниці.

Як йдеться в повідомленні, у суботу, 11 травня, вперше цього сезону у дорогу вирушив поїзд “Вітерець” о 12 год зі станції “Сонячна”. Рух поїздів дитячої залізниці здійснюватиметься у п‘ятницю та на вихідних.

Розклад руху Дитячої залізниці:

  • П’ятниця: з 12:00 по 16:45
  • Субота: з 11:00 по 13:45
  • Неділя: з 15:00 по 17:45

Вартість квитка:

  • Для дітей — 25 грн
  • Для дорослих — 50 грн

Довідково: Львівська дитячу залізницю відкрили в 1951 році у Стрийському парку. Для її функціонування використали стару колію, яку 1922 року польська влада збудувала для підвезення продукції до виставкових павільйонів міжнародної виставки “Східні торги”. Спочатку на дитячій залізниці були три станції, тепер їх всього дві — “Паркова” і “Сонячна”. Протяжність колії — 1,2 км. Перевезенням та обслуговуванням пасажирів займаються підлітки, які вчаться стати професійними машиністами, колійниками, провідниками та черговими.

Нагадаємо, Укрзалізниця анонсувала початок роботи дитячої залізниці у квітні. Тоді ж і зазначила, що до нового сезону в Україні готові понад 2,5 тисячі юних залізничників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності