У Львові розпочинає свою роботу дитяча залізниця

Дитяча залізниця у Львові

До нового сезону готові понад 2,5 тисячі юних залізничників

У травні у Львові розпочинає свою роботу дитяча залізниця. Про це 23 квітня поінформувала Укрзалізниця. Відкриття сезону у Львові відбудеться 11 травня. Рух поїздів здійснюватиметься у п'ятницю, суботу та неділю. На вихідних з 11:00 до 13:45 та з 15:00 до 17:45, у п’ятницю — з 12:00 до 16:45. Вартість дитячого квитка в одну сторону 25 грн, дорослого — 50 грн.  

Загалом в Україні, окрім Львова, сезон руху дитячих поїздів стартує в Києві, Рівному і Дніпрі. На дитячій залізниці в Харкові, з огляду на безпекову ситуацію, відкриття відкладається. Перед відкриттям нового сезону юні залізничники пройшли теоретичне навчання, а працівники Укрзалізниці зробили ремонти, щоб подорожі були безпечними для відвідувачів, йдеться в повідомленні залізничного перевізника.

Довідка: Львівська дитяча залізниця була відкрита 8 листопада 1951 року у Стрийському парку. Для її функціонування використали стару колію, яку 1922 року польська влада збудувала для підвезення продукції до виставкових павільйонів міжнародної виставки “Східні торги”. Спочатку на дитячій залізниці були три станції, тепер їх всього дві — “Паркова” і “Сонячна”. Протяжність колії — 1,2 км. Перевезенням та обслуговуванням пасажирів займаються підлітки, які вчаться стати професійними машиністами, колійниками, провідниками та черговими.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності