• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові суд оштрафував на 17 тисяч гривень військовослужбовця за підроблене посвідчення водія

У Львові суд оштрафував на 17 тисяч гривень військовослужбовця за підроблене посвідчення водія

фото умовне

Чоловік визнав свою вину і погодився заплатити 17 тис. грн штрафу

Залізничний районний суд Львова визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення військовослужбовця зі Львова Романа П., який незаконно купив в Telegram підроблене посвідчення водія. Чоловік був позбавлений права керувати авто, однак майже 2 роки їздив із підробленими документами, а згодом потрапив у ДТП. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у четвер, 2 травня.

З матеріалів справи відомо, що у листопаді 2022 року, у Львові, чоловік, позбавлений судом права керувати автомобілем, вирішив незаконно отримати посвідчення водія. Він домовився через Telegram з невідомою особою про виготовлення підробленого документа за 3000 гривень. Роман П. надіслав свої персональні дані, фото та зразок підпису та наступного місяця отримав на автовокзалі підроблене посвідчення водія категорії "В" з його даними, але з ознаками підробки.

Військовослужбовець керував авто з підробленим посвідченням і потрапив у ДТП

15 квітня цього року, будучи вже військовослужбовцем, Роман П. потрапив у ДТП у Львові, керуючи автомобілем Skoda з підробленим посвідченням. При оформленні матеріалів інспектор патрульної поліції виявив цей незаконний документ.

У присутності адвоката обвинувачений беззаперечно визнав свою провину та погодився на розгляд справи у спрощеному порядку без судового засідання. Суд визнав військовослужбовця винним у вчиненні кримінальних правопорушень - пособництві у підробленні документа та використанні підробленого посвідчення водія. Йому призначено покарання у виді штрафу — 17 000 гривень. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності