На площі Ринок у Львові не проводитимуть масових обливань в обливаний понеділок

Поливаний понеділок на площі Ринок

Масових обливань у центрі Львова не проводили з 2019 року

У поливаний понеділок, який припадає на 6 травня, на площі ринок у Львові не проводитимуть традиційного масового обливання. Святкувань поливаного понеділка у місті не проводили з 2019 року, цьогоріч їх скасували через війну. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради у четвер, 2 травня.

У міськраді повідомили, що не готуватимуть до поливаного понеділка, який випав на 6 травня, жодних масових заходів, включно з обливаннями. Не відновлювати традицію святкування цьогоріч вирішили через повномасштабне вторгнення, а до цього масові обливання скасовували через пандемію. Востаннє поливаний понеділок на площі Ринок святкували у 2019 році.

“Вперше зону для водних ігор та обливання на площі Ринок ми облаштували 10 років тому.  В цьому дійстві активну участь брав навіть мер міста. Але після широкомасштабного вторгнення ми відмовились від цього заходу. Не час для гучних забав та публічних веселощів. Наш народ завжди знав час і місце для суму чи радощів. Цим ми відрізняємося від дикунів з Росії”, — розповів керівник адміністрації міського голови Євген Бойко. Він також наголосив, що традицію обов’язково відродять після перемоги.

Для тих же, хто все ж бажає дотриматись традиції свята, у міськраді радять скористатися фонтанами на площі Митній та біля Оперного театру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності