Фонтан у Стрийському парку запрацював і відтепер матиме відеонагляд

Фонтан у Стрийському парку запрацював і відтепер матиме відеонагляд

Фонтан “Івасика-Телесика”, що у Стрийському парку, запрацював після реставрації. Цьогоріч він буде під відеонаглядом, аби запобігти руйнуванню скульптури

У Стрийському парку, що у Львові, запрацював фонтан “Івасик-Телесик” після реставрації. Цьогоріч за водограєм пильнуватимуть з допомогою камер спостереження, повідомили у четвер, 2 травня, на сторінці Львів.Містобудування.

Над фонтаном “Івасика-Телесика” відтепер відеоспостереження

Фонтан “Івасик-Телесик” пошпаклювали, пофарбували спеціальною фарбою чашу, наповнили водою, під'єднали помпу та вечірню підсвітку. Як йдеться в повідомленні, тепер фонтан працює під наглядом камери відеоспостереження. Її закупила та встановила кілька тижнів тому адміністрація Стрийського парку. Незабаром поблизу встановлять таблички, які попереджатимуть відвідувачів парку про наявність камери спостереження, а також таблички із правилами поведінки. “Все для того, аби нагадати відвідувачам, що фонтан — не місце для купання, а скульптури – не призначені, аби на них вилазили, навіть якщо дитина дуже просить,” — зазначила керівниця Стрийського парку Олена Мазурик.

Фонтан реставрують вже не вперше

До слова, фонтан реставрують вже не вперше. У 2022 році відвідувачі парку, коли намагались сфотографуватися, сильно пошкодили скульптури фонтану. Для відновлення скульптур адміністрації парку довелось звертатись до реставраторів, а одну з скульптур виливати наново. До цього фонтан реставрували ще у 2017 році, тоді він не працював близько року. Окрім того, водограй реконструювали ще у 2013, і ще раніше у 2011.

Окрім того, у Стрийському парку встановили піаніно біля оранжереї, на якому охочі можуть зіграти. “Аби грати було комфортніше та безпечно у спеку та дощ, адміністрація парку подбає про навіс,” — анонсують у повідомленні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності