У Львові відновили роботу більшість фонтанів у центрі міста

Більшість фонтанів Львова відновила свою роботу — LVIV.MEDIA

Йдеться про 11 фонтанів, з яких п'ять звичайних, і ще шість питних

У Львові відновили роботу 11 фонтанів у центральній частині міста. П’ять з них звичайні, решта шість — питні. Про це повідомили у четвер, 4 квітня, у Львівській міській раді.

"На зимовий період фонтани Львова були законсервовані. Зараз ми запускаємо їх у роботу,” — повідомив начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Віктор Дубиняк.

Які фонтани вже працюють

  • Фонтан на пл. Коліївщини
  • 2 фонтани на вул. Коперника ("Криниця з левами" і "Водолій")

Питні фонтани:

  • на пл. Ринок
  • 2 на проспекті Свободи (біля оперного театру і на перетині з вул. П. Беринди)
  • 2 на вул. Степана Бандери (біля Органного залу і на транспортному хабі)
  • на пл. Маланюка

“У питних фонтанах циркулює вода, яка додатково проходить через спеціальні фільтри, які очищають воду і роблять її придатною для пиття. Тому, мешканці і гості нашого міста можуть користати з роботи питних фонтанів і сміливо пити з них воду,” — додав Віктор Дубиняк.

Згодом запрацюють ще три фонтани. Йдеться про фонтан біля оперного театру, фонтан "Да Вінчі" на площі Галицький (орієнтовно в середині квітня) та питний фонтан на транспортному хабі. Решту фонтанів, які розташовані в різних районах міста, планують запустити в роботу протягом квітня.

До слова чотири історичні фонтани на площі Ринок і фонтан на Марійській площі залишаються закритими з початку повномасштабного вторгнення. Їх роботу планують відновити після завершення воєнного стану.

Нагадаємо, у Львові плануютьдодадуть на нього зображення. Його розташують біля Львівської політехніки. Пам’ятник виготовлять у вигляді зброярні та додадуть на нього зображення Коновальця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності