У Львові та Києві затримали торговців зброєю для криміналітету

У Львові та Києві затримали торговців зброєю для криміналітету

Під час обшуків вилучили 59 гранат, 28 пістолетів і понад 10 снайперських гвинтівок

У середу, 1 травня, СБУ затримала “на гарячому” двох організаторів підпільного продажу зброї кримінальним угрупуванням. Спецоперацію проводили у Львові та Києві. Ще п'ятьох учасників затримали в Сумській, Одеській, Миколаївській та Харківській областях. Про це повідомили на сторінці СБУ у Facebook.

Зброю надсилали поштою

За даними слідства, зловмисники шукали потенційних клієнтів серед кримінального середовища та на різних ресурсах з продажу зброї, де і виставляли свої товари. “Після отримання замовлення зловмисники запаковували його у коробки з-під побутової техніки і відправляли їх поштою до адресата. У такий спосіб вони намагалися замаскувати свій товар. Але їм це не вдалося, оскільки Служба безпеки вже документувала кожен крок злочинної діяльності угруповання. За наявними даними, фігуранти діставали зброю та боєприпаси для продажу насамперед з місць колишніх боєзіткнень поблизу лінії фронту” — йдеться в повідомленні СБУ.

Вилучили 59 гранат, 28 пістолетів та понад 10 гвинтівок

Під час обшуків правоохоронці вилучили 59 бойових гранат, більше десятка автоматів Калашникова, протипіхотні міни та кулемети, 28 бойових пістолетів, понад 10 снайперських гвинтівок Драгунова, три пістолети-кулемети і майже 3,5 тис. набоїв різного калібру.

Наразі двом організаторам угруповання повідомили про підозру за статтею про незаконне поводження зі зброєю. Зараз вони під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників банди. Їм загрожує до семи років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності