• Головна
  • Новини Львова
  • Львівʼянин за 7 тис. доларів вивозив ухилянтів за кордон під виглядом другого водія фури

Львівʼянин за 7 тис. доларів вивозив ухилянтів за кордон під виглядом другого водія фури

Львівʼянин за 7 тис. доларів хотів переправити ухилянта як другого водія фури

Чоловіків призовного віку влаштовували на підприємства, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення, та вносили їх дані до інформаційної бази

Оперативники управління стратегічних розслідувань викрили одного з учасників схеми по переправлянню ухилянтів за кордон. Зловмисник за 7 тисяч доларів влаштовував військовозобовʼязаних в міжнародне логістичне підприємство на посаду другого водія вантажівки. Про це 1 травня повідомив Департамент стратегічних розслідувань.

Деталі схеми

За даними правоохоронців до злочинної схеми причетні мешканці Львова. Організатора затримали під час отримання грошей. “Чоловіків призовного віку влаштовували на підприємства, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення, та вносили їх дані до інформаційної бази. Такі дії надавали ухилянтам підстави безперешкодно перетнути кордон. До функціонування злочинної схеми причетні мешканці Львова” — йдеться в повідомленні правоохоронців.

Під час отримання коштів поліцейські викрили учасника схеми. 25-річному львів’янину повідомили про підозру за статтею по незаконне переправляння осіб через державний кордон України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і з правом внесення застави у понад 242 тис. грн. За незаконну діяльність зловмиснику загрожує від семи до девʼяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності