Львівська поліція затримала переправника ухилянтів під час отримання 8 тис. євро

затримання переправника ухилянтів

43-річний мешканець Вінниччини брав по 8 тис. євро за допомогу у незаконному перетині кордону

Львівська поліція затримала 43-річного вінничанина, який під виглядом гіда машиною доставляв військовозобов’язаних чоловіків до кордону, а потім його спільники лісосмугою заводили ухилянтів на територію Угорщини. Така послуга коштувала ухилянтам тисячі євро. Наразі слідчі повідомили затриманому про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України у четвер, 25 квітня.

За даними правоохоронців затримання відбулося у вівторок, 23 квітня. Слідчі управління обласної поліції на одній з АЗС біля Львова затримали організатора незаконного каналу виїзду ухилянтів за кордон. Зловмисником виявився 43-річний мешканець Вінниці.

Поліцейські з’ясували, що чоловік підшукував серед своїх знайомих військовозобов’язаних, які хотіли виїхати за межі України. На власному авто він довозив ухилянтів до кордону з сусідньою Угорщиною, а там його спільники переводили чоловіків через державний кордон лісосмугою поза офіційними пунктами пропуску.

“Порушник проводив чоловікам детальний інструктаж щодо подальших дій після того, як вони опиняться в іншій країні. Зокрема радив називати себе біженцями, аби уникнути депортації. Свої послуги зловмисники оцінювали в 8000 євро”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали організатора незаконного каналу виїзду ухилянтів за кордон в момент отримання ним грошей від чергового клієнта. Слідчі повідомили йому про підозру, а вже суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 242 000 гривень застави.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України підозрюваному може загрожувати до дев'яти років позбавлення волі. Наразі встановлюються інші особи, причетні до незаконної діяльності.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності