• Головна
  • Новини Львова
  • Уряд передав Львівську ізоляторну компанію в управління “Українським розподільчим мережам”

Уряд передав Львівську ізоляторну компанію в управління “Українським розподільчим мережам”

Уряд передав Львівську ізоляторну компанію в управління “Українським розподільчим мережам”

Раніше суд наклав арешт на статутний капітал ЛІК та передав його в управління АРМА

Кабінет міністрів України погодив пропозицію Міністерства енергетики передати в управління АТ “Українські розподільчі мережі” 100% статутного капіталу ТОВ “Львівська ізоляторна компанія”, на який накладено арешт у кримінальному провадженні. Про це 23 квітня повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук.

Раніше проєкт розпорядження про передачу Львівської ізоляторної компанії в управління державі внесло до Кабміну Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Що відомо про нового управителя

“Українські розподільчі мережі” — державна компанія, створена урядом у листопаді 2022 року для управління державними частками в обленерго. В управління УРМ передали державні пакети акції семи операторів систем розподілу: «Хмельницькобленерго», «Миколаївобленерго», «Запоріжжяобленерго», «Тернопільобленерго», «Черкасиобленерго», «Харківобленерго» та «Сумиобленерго».

Статутний капітал та майно львівської компанії під арештом

Арешт на корпоративні права ЛІК 19 серпня 2022 року наклав Галицький районний суд Львова за клопотанням прокурора в межах розслідування імовірного ухилення від сплати податків та службового підроблення. 26 серпня 2022 року суд передав 100% статутного капіталу компанії в управління АРМА.

Окрім того, Личаківський районний суд 3 серпня 2023 року наклав арешт на майно “Львівської ізоляторної компанії”. У вересні 2023 року Апеляційний суд Львівської області підтвердив законність накладеного арешту.

Російські власники ЛІК переписали її на пов’язаних осіб

Нагадаємо у липні минулого року журналісти LVIV.MEDIA встановили, що формальні власники естонської компанії “GIG Holdings”, яка володіє Львівською ізоляторною компанією мають ознаки підставних осіб. З великою долею імовірності, реальними власниками ТзОВ ЛІК залишається група російських підприємців та їх родичів. При цьому вони володіють промисловими підприємствами, що працюють на території Росії та виконують там оборонні замовлення.

До слова, директоркою Львівської ізоляторної компанії працює Оксана Динік, яка також є депутаткою Львівської міської ради та входить до фракції “Самопомочі” — партії, заснованої міським головою Львова Андрієм Садовим.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності