У Львові судили водія маршрутки, який збив людину на пішохідному переході

Фото з місця ДТП у Львові, де водій маршрутки збив пішохода

Водія позбавили водійських прав на чотири роки

У Львові судили 67-річного водія маршрутного автобуса, який збив чоловіка на пішохідному переході. Залізничний районний суд Львова визнав водія винним у ДТП та засудив його до чотирьох років ув’язнення, проте замінив покарання іспитовим терміном. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у вівторок, 16 квітня.

Водій намагався об’їхати пішохода

За матеріалами справи, ДТП трапилася вранці 16 січня 2024 року. 67-річний Михайло П. за кермом маршрутного автобуса їхав вулицею Шевченка у Львові та не пропустив чоловіка, який переходив дорогу пішохідним переходом. Через це 46-річний пішохід вдарився головою об крило маршрутки та впав на дорогу. Через травми, отримані під час ДТП, потерпілого госпіталізували.

Під час судового засідання Михайло П. розповів, що не одразу побачив пішохода, через мікроавтобус, який зупинився перед переходом. Побачивши чоловіка, водій вирішив не загальмувати, а об’їхати його, через що й збив. Михайло П. додав, що через це вважає себе винним у ДТП, щиро розкаюється, та що вже компенсував потерпілому заподіяну шкоду.

Залізничний районний суд Львова визнав Михайла П. винним у спричиненні ДТП. Чоловіка засудили до чотирьох років позбавлення волі, проте, через щире каяття та компенсацію шкоди потерпілому, обвинуваченого звільнили від покарання. Натомість ув’язнення замінили двома роками іспитового терміну. Також водія позбавили водійських прав на чотири роки. Даний вирок засуджений може оскаржити в апеляційному порядку.

Нагадаємо, мешканця Львівщини ув’язнили на п’ять років за смертельну п’яну аварію. Також у Львові судили 19-річного водія, який на смерть збив пішохода. Юнак уник ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності