У центрі Львова за три години 52 донори здали кров у мобільному пункті збору

Донори крові у мобільному пункті збору

Донорам подарували квитки до Львівської опери

11 квітня біля Львівського театру опери та балету організували збір крові у мобільному пункті для донації. У спеціальному автобусі, який приїхав у центр міста, за 3 години здали кров 52 людини. Донорам подарували квитки в театр, пише Суспільне.

Щоби здати кров у мобільному пункті збору, потрібно було попередньо зареєструватись та прийти на вказану годину. Долучитись до збору міг кожен охочий, хто не має протипоказів для донації.

Керівник Центру служби крові Першого ТМО Львова Юрій Кобецький зазначив, що донорський автобус має кілька переваг, серед яких — мобільність. “Виїжджає автобус на підприємство чи у ТРЦ, навчальні заклади. Адже люди фактично або не мають часу, або при львівських корках не можуть добратися до стаціонарного пункту", — зазначив Юрій Кобецький

Всередині автобуса облаштовані п'ять ліжок, де донори можуть здавати кров. Акція у центрі міста тривала три години, кров здали 52 людини. Усім, хто став донором, вручили подарунки, зокрема квитки до Львівської опери.

Мобільний пункт прийому крові

Мобільний пункт прийому крові у Львові з’явився у липні 2023 року. Перший спеціально облаштований автобус лікарням Першого медичного об’єднання Львова передали благодійники зі США. У мобільному пункті є усе потрібне для донації: столи, крісла та інший маніпуляційний інвентар.

В рамках акції “Наповнення“ у Львові кожному донору крові видавали сертифікати на безкоштовний візит до будь-якого театру або музею в області. Акція розпочалася з Дня українського волонтера — 14 березня та діятиме до 14 квітня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності