У львівській Сенсотеці стартують курси для людей з порушенням зору

У львівській Сенсотеці людей з порушенням зору навчатимуть корисних навичок
Фото: Львівська міська рада

Учасників навчать орієнтуватися в просторі, а також користуватися смартфоном та комп’ютером

У Сенсотеці розпочали набір на курс навчання “Корисні навички для людей з порушенням зору”. Програма розрахована на ветеранів та цивільних, які втратили зір та потребують допомоги з адаптацією. Також організатори запрошують членів сімей людей з порушенням зору, повідомили у пресслужбі Львівської міської ради у понеділок, 8 квітня.

Заняття проходитимуть двічі на тиждень для групи з 10 людей

В програму курсів входить навчання орієнтування в просторі, користування смартфоном та комп’ютером, а також поради щодо майбутнього працевлаштування. Курс розрахованих на ветеранів та цивільних, які втратили зір, проте організатори запрошують приєднатися до навчання і їхніх рідних. “Інформація та знання, які ви отримаєте протягом зустрічей, будуть корисні вам в допомозі до адаптації ваших близьких з порушенням зору”, — зазначили в Сенсотеці.

Тривалість курсу — 21 година, — він буде розбитий на кілька тижнів по два заняття на кожен. Заняття проходитимуть у середу та п’ятницю о 18:30 в Сенсотеці за адресою вулиця Уласа Самчука, 22.

Навчання планують розпочати вже у квітні, проте точної дати старту не називають до повного набору групи. Загалом у групі на курс є 10 місць. Охочі можуть записатися, заповнивши анкету за наступним посиланням. Після цього організатори зателефонують учаснику та повідомлять усі деталі. Також записатися можна за телефоном +38 050 724 30 51.

Нагадаємо, з 11 до 22 березня у Львові відбувся проєкт “Точка дотику”, під час якого четверо ветеранів та одна цивільна жінка вчилися без зору орієнтуватися в просторі, куховарити й працювати з комп’ютерами та смартфонами. Журналіст LVIV.MEDIA був тренером на цьому проєкті та написав про свій досвід роботи з ветеранами, які втратили зір. Також журналісти LVIV.MEDIA зібрали інформацію про те, де на Львівщині надають допомогу ветеранам і цивільним, які втратили зір на війні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності