У центрі Львова в пам'ять про загиблих воїнів висадили алею лип

12 дерев висадили дружини та рідні загиблих військовослужбовців

Дерева висадили дружини та рідні загиблих військовослужбовців

У четвер, 4 квітня, у сквері поблизу цирку на вулиці Городоцькій у Львові висадили алею лип у пам’ять про загиблих захисників. Згодом на дерева почеплять жетони з інформацією про воїнів, повідомили у Львівській міській раді.

12 дерев на честь 12 захисників

Дрібнолисті липи поблизу цирку висадили на честь 12 військовослужбовців. Саджанці посадили в рамках весняної акції “Подаруй місту дерево”.

“Ця алея пам’яті загиблих воїнів. На жаль, тут є дерева і тих, кого ще не повернули додому, кого ми ще очікуємо. Ми боремося за їхню пам'ять, ми хочемо показувати людям ціну кожного нинішнього дня. Це є наші рідні і близькі, і ця алея буде більше про життя та про пам’ять”, – розповіла Богдана Спринчане, дружина загиблого військовослужбовця Олександра Спринчане.

Дерева, які 4 квітня висадили у сквері на вулиці Городоцькій, віком від восьми років. Це не перша алея пам’яті у Львові. Дерева на честь загиблих військових раніше висадили у парку “Залізна вода”, також є сквер у Винниках та сакури на Сихові, біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці.

“Люди об’єднуються довкола таких ініціатив. Це насправді дуже гарна форма пам’яті за родичем, який загинув. І на очах людей, які висаджують дерева видно з одного боку сум, а з іншого – віру в життя, тому що зараз бруньки та листочки розпускаються і це дає надію”, — каже заступниця начальника управління екології та природних ресурсів ЛМР Оксана Луцко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності