У Львові стартував сезон літніх майданчиків

Літні майданчики у Льові

Підприємці зможуть отримати дозволи на розміщення майданчиків протягом місяця

У понеділок, 1 квітня, у Львові розпочався сезон літніх майданчиків, який триватиме до 31 жовтня. Цього року для підприємців скорити процедуру видачі дозволів на розміщення майданчиків, і тепер вони можуть оформити документи протягом 30 днів. Про це повідомили у Львівській міськраді.

За даними управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, в місті запрацював новий порядок розміщення літніх майданчиків. Згідно з нововведенням, спочатку усім суб'єктам господарювання виділяється дозвіл на рік. Після цього, залежно від зонування, термін дії дозволу може бути продовжено на 2-3 роки.

“Є взірець заяви і перелік відповідних документів. Підприємці подають необхідні документи до управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, а ми готуємо паспорт. Далі вони звертаються до ЛКП “Адміністративно-технічне управління”, де укладають договір оренди. Спершу усім видають дозвіл на рік, а після цього, залежно від зонування, - на 2-3 роки. Це спрощена процедура, щоб зменшити кількість документів для підприємців”, — розповіли в управлінні архітектури та урбаністики Львівської міської ради.

Майданчики будуть доступні для маломобільних людей

Головний архітектор Львова, Антон Коломєйцев зазначає, що за останні кілька років у Львові практично зникли майданчики на дерев’яних настилах, тож літніми майданчиками можуть скористатись і люди на кріслах колісних.

“Є визначальною ширина майданчика. Вони часто розміщуються на хідниках. Якщо брати центральну частину міста, ми пильнуємо, щоб був достатній проїзд для ширини крісла колісного. І дуже багато майданчиків ми планомірно звужуємо. Цей процес досить балісний для підприємців, адже це 3-4 додаткових місця, але це необхідно. Ми повинні йти на компроміс функціонування бізнесу і зручного громадського простору для всіх», — пояснив Коломєйцев.

Він також додав, що з північного боку площі Ринок є хідник, який повністю заповнений літніми майданчиками, однак людям буде важко ним пересуватися, адже там є стовпи та ліхтарі, які складно об’їхати. Тому з підприємцями дійшли рішення зробити смугу шириною більше двох метрів для руху крісел колісних аналогічно до тієї, яку зараз облаштовують з іншого боку Ратуші, але цей процес буде планомірний і хідник облаштовуватимуть поступово.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності