У Львові відновив роботу дитячий садок зруйнований російською ракетою

Приміщення дитячого садка "Казка" до та після ремонту

У відновленому садку “Казка” працює 6 груп для 140 дітей

У понеділок, 1 квітня, садочок “Казка” на вулиці Патона у Львові відновив свою роботу після пошкоджень від ракетного удару. У садочок, який був суттєво пошкоджений внаслідок російської ракетної атаки, повернулися діти. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

За словами начальник управління освіти Львівської міської ради Андрія Закалюка, влітку минулого року ракета влучила в 15 метрах від будівлі садка, від ударної хвилі у приміщеннях вилетіли вікна, двері, пошкодило перегородки між групами та дах. Станом на сьогодні у приміщенні встановили 57 нових вікон та понад 20 дверей, а також повністю відновили приміщення садочка.

У садку працює 6 груп для 140 дітей

На відновлення дитячого садочку “Казка” з міського бюджету було виділено 12,3 млн грн, а вікна та двері замінили за кошти благодійної організації GEM (Global Empowerment Mission).

“Одна з груп на 3 поверсі постраждала найсильніше: окрім вибитих дверей і вікон, знищених перегородок між кімнатами, тут були найбільші тріщини в перекритті. Станом на сьогодні все відновлено, відремонтовано, закуплені нові меблі. Сьогодні у стіни своєї “Казки” повернулися наші дітки, які після ракетного удару відвідували інші дошкільні навчальні заклади в районі. Ми дуже радіємо, що наш садочок знову наповнений дитячим сміхом” – розповіла директорка дитячого садочку “Казка” Ірина Кирда.

Наразі в садочку "Казка" ще тривають роботи з благоустрою подвір'я, але діти вже повернулися до занять. Садок працюватиме на тому ж рівні, що і раніше, з 6 групами для дошкільнят, в яких навчається близько 140 дітей. Нагадаємо, 15 серпня 2023 року ракета влучила у двір дитячого садка “Казка” та повністю його зруйновала.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності