У Львові ветерани отримали ваучери до 300 тис. грн на розвиток свого бізнесу

Ветерани та їх родичі отримали гранти на розвиток бізнесу у Львові

Серед бізнес-проєктів 3D друк, виробництво дронів і ветеранські СТО

У вівторок, 26 березня, у 53 ветерани, їх дружини та батьки отримали ваучери на розвиток власної справи. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

За результатами конкурсу ваучерної підтримки вони отримають до 300 тис. грн з міського бюджету на початок чи розвиток власної справи. У підприємців є пів року на реалізацію свого бізнес-проєкту. Це третій конкурс ваучерної підтримки ветеранів, ветеранок, їх дружин та чоловіків у Львові.

Ветерани отримали гранти на розвиток бізнесу

Ветеран Ігор Льода-Якимишин отримав сертифікат на 300 тисяч гривень. З січня чоловік звільнився з війська та займається 3D-друком: виготовляє компоненти для потреб Збройних Сил України. «За кошти ваучерної підтримки я хочу придбати кращі принтери. Нині ми друкуємо деталі для Збройних Сил України, а з новими принтерами почнемо друкувати ще й протези. Оскільки я сам протезований, то маю бажання займатися виготовленням протезів, комплектуючих до них, куксоприймачів і таке інше», – розповів Ігор.

До повномасштабного вторгнення чоловік жив і працював за кордоном. Після 24 лютого спершу возив гуманітарну допомогу, а потім приїхав в Україну і пішов воювати. «Я довго не воював, бо потрапив під обстріл і мені відірвало ногу, далі було довге лікування та реабілітація. І от з січня я підприємець», – каже Ігор. За підтримки міста Ігор планує купити кілька фрезерних верстатів і створювати різні комплектуючі для БПЛА.

Бізнес-ваучери для ветеранів у Львові запровадили в липні минулого року. Минулого року ваучери на 7,4 млн грн отримали 27 ветеранів. Цьогоріч відібрали удвічі більше отримувачів допомоги. Загальна сума наданих грантів — близько 15 млн грн. Серед проєктів є вирощування гігантської прісноводної креветки, виробництво м'ясних снеків, створення екосадиб для реабілітації ветеранів, ветеранські СТО, виробництво дронів та іншої продукції подвійного призначення, швейне, меблеве виробництво, реставрація, відкриття кав’ярень та мініпекарні, салонів краси, створення кіно та анімації, перевезення вантажів.  

Також у мерії розширили коло осіб, які можуть отримати підтримку за ветеранськими ваучерами. До переліку додали батьків, не одружених ветеранів і ветеранок, та повнолітніх дітей учасників та учасниць війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності