• Головна
  • Новини Львова
  • Львівський медичний центр NOVO безкоштовно обстежив майже 1800 учасників бойових дій та ветеранів

Львівський медичний центр NOVO безкоштовно обстежив майже 1800 учасників бойових дій та ветеранів

Львівський медичний центр NOVO безкоштовно обстежив майже 1800 учасників бойових дій та ветеранів

Це стало можливим завдяки гранту Британського посольства у Києві

Медичний центр NOVO у Львові протягом восьми місяців проводив безплатну діагностику учасників бойових дій, ветеранів війни та військовослужбовців, які лікуються у госпіталях. Окрім них, у центрі безкоштовно обстежували ВПО віком до 18 років, інвалідів 1-ї групи та членів родин осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Про це 26 лютого LVIV.MEDIA повідомили у пресслужбі медичного центру.

 Це стало можливо після того, як торік NOVO отримав грант від посольства Великої Британії в Україні, за умовами якого почав надавати допомогу соціально вразливим групам населення в Україні. Насамперед тим, які захищають Україну у складі Сил опору або постраждали від російської агресії.

 «Згідно із нашими зобов’язаннями перед посольством Великої Британії ми повинні були провести 1600 обстежень. На такий обсяг роботи і були виділені кошти. Ми ж,  станом на 22 лютого, здійснили їх вже 2250», — заявили в Центрі.

Зокрема, за час з 1 липня 2023 було безплатно обстежено 1797 учасників бойових дій та ветеранів, 267 пацієнтів трьох львівських військових госпіталів, 118 внутрішньо переміщених осіб віком до 18 років і 68 членів родин зниклих безвісти за особливих обставин. Як правило, вони робили магнітно-резонансну і комп’ютерну томографії, ендоскопію, УЗД, функціональну діагностику, а також консультувалися в лікарів центру NOVO.

 “У військових госпіталях також отримали діагностичну допомогу від нашого Центру, і це потужна допомога для наших героїв. Адже госпіталі отримують ургентних пацієнтів, вони їх доправляють до нас і ми терміново проводимо високоякісну кваліфіковану діагностику. Також важливо встигнути надати належну медичну допомогу, зокрема діагностування, захисникам, які приїхали з фронту на короткий термін відпустки”, — зазначив директор Медичного центру NOVO Тарас Лисак.

За його словами, надалі медична установа повернеться  до формату роботи, який був з початку повномасштабного вторгнення і до 1 липня, коли центр NOVO отримав грант. Однак при цьому учасники бойових дій та ветерани матимуть знижку на обстеження у розмірі 50%. Натомість пацієнтів трьох інших категорій надаватимуть послуги безкоштовно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності