У Львові стартував 28 BookForum

У Львові стартував 28 BookForum

Цьогоріч на Форумі видавців розкриватимуть тему "Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними". 

Сьогодні, 15 вересня, у Львові стартував один з найбільших культурних фестивалів країни - 28 міжнародний BookForum.  Щороку тут збираються фахівці різних сфер, щоб обмінюватись ідеями та знаннями, презентувати досягнення та обговорювати проблеми.

Цього року BookForum вперше за всю історію відбудеться у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Заплановано понад 160 подій, панельних дискусій і традиційна Ніч Поезії та музики non-stop. Серед запрошених гостей — представники України, а також ЄС, США, Південної Америки та Африки.

28 BookForum у цифрах — це:

Цьогоріч на Форумі видавців розкриватимуть тему "Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними".

На території Форуму діє книжковий ярмарок — один з найбільших українських книжкових ярмарків та один з наймасовіших заходів подібного типу у Східній Європі.

"У багатьох країнах світу за час пандемії читання популяризувалося і продаж книг значно зріс. В Україні ж такого не відбулося. Як показують дослідження, українці читають менше. Видавці б’ють на сполох. Відбувається падіння накладів, втрата інтересу до читання. Деякі видавництва закрилися", — розповідає Олександра Коваль, директорка Українського інституту книги.

За її словами, торік закрилося 48 книгарень з приблизно двох сотень на всю Україну.

"Це катастрофа. Покупки в інтернет-книгарнях не можуть компенсувати продажі в живих книгарнях, тому що люди хочуть бачити книжки, які купують", — додає Олександра Коваль.

Також директорка Українського інституту книги розповіла про проєкт “30 знакових книжок нашої Незалежності”, який відбувається в рамках офіційної програми святкування 30-річчя Незалежності України, затвердженою постановою Кабміну. Українці обиратимуть з сотні видатних книг 30 найкращих. Відкрите голосування, розпочате сьогодні, триватиме рівно місяць — до 15 жовтня.  

"Це дуже важливий для нас проєкт. Треба обирати не тільки найбільш знакові події та найвидатніших українців, а й книжки, які пишуться цими видатними українцями про ці знакові події", — пояснює директорка інституту книги.

Фото: Микита Печеник. Lviv.Media

Повну програму заходів та усіх спікерів можна переглянути на сайті BookForum.

Квитки на ярмарок та події, що відбуватимуться у Палаці мистецтв (Коперника, 17) також можна придбати на сайті книжкового ярмарку або при вході.

Ціна квитка на одноразовий вхід, придбаного онлайн — 50 грн, при вході — 60 грн.

Вхід безкоштовний для осіб з інвалідністю, учасників АТО, осіб з багатодітних сімей, переселенців, пенсіонерів та дітей до 12-ти років.

Нагадаємо, завтра у Львові стартує Міжнародний економічний форум. Це наймасштабніша економічна подія регіону

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності