• Головна
  • Новини Львова
  • Директор “Львівводоканалу” задекларував 805 тис. доларів та понад 2,5 млн грн готівки

Директор “Львівводоканалу” задекларував 805 тис. доларів та понад 2,5 млн грн готівки

Директор “Львівводоканалу” задекларував 805 тис. доларів та понад 2,5 млн грн готівки

Частину готівки директор “Львівводоканалу” Дмитро Ванькович позичив юридичним та фізичним особам

Відсторонений від роботи директор “Львівводоканалу” Дмитро Ванькович опублікував декларацію про свої доходи у 2022 році. Декларація з’явилася на сайті Національного антикорупційного бюро (НАЗК).

Дмитро Ванькович задекларував майже 1 млн зарплатні та понад 172 тис. грн прибутку від надання майна в оренду. А також понад 11 тис. процентів від банківських вкладів. На банківських рахунках директора “Львівводоканалу” є майже 95 тис. доларів США, понад 250 тис. грн, 6 тис. 950 євро та 3 тис. 258 польських злотих. Також він тримає 105 тис. доларів та 350 тис. гривень готівкою.

Дмитро Ванькович позичив своїй же ж фірмі ТзОВ “Агро-простір” 2 млн 233 тис. грн, а ще 700 тис. доларів Сергієві Чепишку. У власності директора “Львівводоканалу” є три земельні ділянки, квартира, гараж, два офіси у Львові, комплекс корівників на Тернопільщині, автомобіль Scoda Superb 2011 року випуску, вантажний автомобіль “ЗІЛ” та трактор “ЮМЗ”.

До слова, Дмитра Ваньковича відсторонили від роботи після того, як 14 лютого правоохоронці провели обшуки у ЛМКП “Львівводоканал” через закупівлі електричного устаткування за підвищеною вартістю у ТОВ “ЕТА”. Правоохоронці встановили, що «Львівводоканал» протягом 2022 — 2023 років без проведення тендеру уклав догори із ТОВ «ЕТА» на понад 25 млн грн. Правоохоронці вилучили документи, які підтверджують факти махінацій.

Окрім того, у листопаді 2023 року директору “Львівводоканалу” Дмитру Ваньковичу оголосили догану за те, що без погодження оголосив тендер на реконструкцію мереж у промзоні “Мотозавод” вартістю понад 56 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності