У Львові двоє дорослих і двоє дітей отруїлися чадним газом

У Львові двоє дорослих і двоє дітей отруїлися чадним газом

Це вже десятий випадок отруєння чадним газом у місті у 2024 році

Вранці, 21 лютого, у Львові четверо людей отруїлися чадним газом у квартирі на вулиці Зеленій, 56. Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради.

Від інтоксикації постраждали 38-річні чоловік та жінка, 11-річний хлопець та 14-річна дівчина. Їх медики доправили до лікарень.

Загалом від початку 2024 року у Львові зафіксували 10 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждала 31 людина, з них 11 — діти. Причинами цих отруєнь стало порушення правил користування газовими приладами та недостатня вентиляція повітря.

Нагадаємо, люди, які отруїлися чадним газом, відчувають потьмарення зору, шум у вухах, запаморочення (аж до втрати свідомості), загальну слабкість, в’ялість. Тяжкість отруєння залежить від кількості чадного газу, що потрапив в організм.

Отруєній людині потрібно якомога швидше забезпечити доступ до свіжого повітря — провітрити приміщення та вивести її на вулицю. Також треба зробити все, щоб чадний газ більше не виділявся: загасити полум’я в печі, плиті чи газовій колонці та прочистити вентиляційні канали.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності