Львівська міська рада ухвалила бюджет розвитку на 2024 рік

Львівська міська рада ухвалила бюджет розвитку на 2024 рік

Депутати розподілили 739 мільйонів гривень

На засіданні сесії Львівської міської ради у четвер, 8 лютого, депутати проголосували за бюджет розвитку Львова на 2024 рік. Йдеться про 739 млн грн, які витратять на медицину, освіту, інфраструктуру та ін.

Сам бюджет розвитку Львова на 2024 рік становить 1,9 млрд грн. Але якщо з цих грошей відняти усі гарантійні зобовʼязання, то залишається лише 739 мільйонів гривень, якими може розпоряджатися громада.

“Загальний розмір бюджету розвитку Львова у 2024 році становить 1,9 мільярда гривень. Бюджет розвитку — це гроші, які йдуть на капітальні видатки громади, такі як ремонти шкіл, садків, лікарень, укриттів, аварійних доріг та інше. Цьогоріч бюджет міста критично малий”, — написав міський голова Львова Андрій Садовий.

  • Медицина та реабілітація військових — 221 млн ;
  • Освіта — 92,3 млн;
  • Критична інфраструктура — 225 млн;
  • Відновлення після ракетних ударів — 28,2 млн;
  • Співфінансування міжнародних грантових проєктів — 30 млн.

За словами Садового, на підтримку армії у місті вже заклали один мільярд гривень — на закупівлю техніки, і щонайменше 500 млн на Програму підтримки ветеранів.

“Серед пріоритетних об’єктів 2024: Центри для ветеранів, Центри національно-патріотичного виховання, аварійно-відновлювальні роботи після ракетних ударів по Львову, зокрема на вулиці Стрийській та в освітніх закладах, облаштування приміщень для реабілітації поранених та надання медичних послуг”, — повідомили на офіційному порталі депутатів ЛМР.

Також там написали, що за 5 млн грн придбають медичне обладнання для стерилізаційної Територіального медичного об’єднання №1, і ще 31,2 млн грн передбачили для поліклінік міста Львова. За 330 тис. грн розроблять ПКД (проєктно-кошторисна документація) укриття у 68 школі, яким школа досі не облаштована.

«Окрім того, ми проголосували за виділення 2 млн грн для будівництва дороги до 2-ох будинків для внутрішньо переміщених осіб, що на вулиці Миколайчука у Львові. Також передбачили 3 млн грн Шевченківській адміністрації на обслуговування 3-ох озер, що у Брюховичах. Це основні зміни, які були внесені у бюджет розвитку. Але не виключно, що протягом року він ще потребуватиме коригування», — йдеться на порталі депутатів ЛМР.

Нагадаємо, наприкінці грудня депутати прийняли бюджет Львівської громади на 2024 рік. На закупівлі обладнання та засобів для ЗСУ — 1 мільярд грн. На медицину, реабілітацію та соціальні послуги для військових та цивільних передбачили 851 млн грн. Відновлення та відбудова — це резервний фонд на випадок обстрілів — 350 млн. На освіту передбачили 4,4 мільярда грн, на критичну інфраструктуру — 3 мільярди грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності