• Головна
  • Новини Львова
  • Міська бюджетна комісія пропонує комунальникам витрачати менше грошей на піскосуміш

Міська бюджетна комісія пропонує комунальникам витрачати менше грошей на піскосуміш

Міська бюджетна комісія пропонує комунальникам витрачати менше грошей на піскосуміш

Комунальникам радять окремо купувати сіль і пісок, і змішувати їх самостійно

Комісія фінансів та планування бюджету ЛМР доручила департаменту житлового господарства витрачати менше грошей на закупівлю піскосуміші. Наприклад, купувати окремо пісок та сіль і змішувати їх вже у Львові на базі комунального підприємства, про це йшлося під час засідання комісії фінансів та планування бюджету, у четвер.

Наталія Шелестак, голова бюджетної комісії і водночас депутатка фракції “Варта” повідомила, що висока ціна на піскосуміш у 2023 році була зумовлена відсутністю бахмутської солі, тому і зросли ціни на технічну сіль, якою посипають вулиці. Бюджетна комісія проаналізувала закупівлі в інших містах, за висновками ціни на закуплену сіль приблизно одинакові. У Львові у 2023 році на піскосуміш витратили 52 млн грн. Таку суму озвучила Наталія Шелестак.

Відмовитися від вищої ціни не можна було, бо коли відбувалися тендери, запасів піскосуміші вже не було”, — прокоментувала голова бюджетної комісії, депутатка фракції “Варта” Наталія Шелестак.

Комісія доручила департаменту житлового господарства закуповувати піскосуміш дешевше. “Можливо доцільно виготовляти піскосуміш самостійно. Окремо закупляти сіль і пісок у кар’єрі без посередників і на базі комунального підприємства все це змішувати. Львів в середньому використовує 18 тисяч метрів кубічних за рік. Закупівля відбувається в міру потреби”, — додала депутатка.

Окрім того, депутати доручили департаменту фінансової політики розглянути можливість закупівлі піскорозкидувальних машин, адже вони будуть ефективнішими у боротьбі з ожеледицею.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA проаналізував деякі закупівлі та виявив, що Франківська адміністрація купила технічну сіль значно дорожче, ніж усі інші райони, а батько та син заробили майже 45 млн грн на постачанні піскосуміші для кількох районних адміністрацій. Матеріал про закупівлю піскосуміші читайте тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності