• Головна
  • Новини Львова
  • Найскромніші у Ратуші. Хто з депутатів у Львівській міськраді заробив найменше у 2022 році

Найскромніші у Ратуші. Хто з депутатів у Львівській міськраді заробив найменше у 2022 році

Найскромніші у Ратуші. Хто з депутатів у Львівській міськраді заробив найменше у 2022 році

З усіх 64 депутатів Львівської міської ради журналісти LVIV.MEDIA вибрали десятьох, які заробили у 2022 році найменше. У списку із найменшими доходами четверо з ЄС, по двоє із “Самопомочі” та “Варти”, одна депутатка з “Голосу” та один зі “Свободи”. Один із депутатів у 2022 році не заробив жодної копійки.

Варто зазначити, що майновий і фінансовий стан депутатів та членів їх родин (які зазначені в деклараціях) з того часу міг змінитись. Нові декларації за 2023 рік будуть доступними уже навесні цього року.

Роман Дуда

Найбагатшим серед найскромніших депутатів міської ради став член фракції “Європейська Солідарність” Роман Дуда. Згідно з поданою декларацією, він заробив 168,3 тис. грн займаючись бізнесом пов’язаним із комплексним обслуговуванням багатоквартирних будинків. Дуда мав одну квартиру (60,9 кв.м) і один будинок (234 кв.м) у спільній власності зі батьком. Також депутат володів двома земельними ділянками і одним нежитловим приміщенням, знову ж таки, спільно зі своїм батьком.

Своїх авто Роман Дуда не мав, а ось його дружина володіла Renault Kangoo версії 2012 року і Nissan Qashqai 2015 року випуску. У депутата було 100 тис. грн, 10 тис. доларів і 5 тис. євро готівки, а в його дружини 5 тис. доларів.

Олена Пелех

Депутатка, також членкиня фракції “Європейська Солідарність” Олена Пелех, яка працює приватним нотаріусом і входить до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України, задекларувала 160,4 тис. грн заробітку. Вона володіла часткою 70% будівлі готелю, двома житловими будинками, вісьмома земельними ділянками і орендувала гектар лісу.

У чоловіка Пелех було три квартири, дві земельні ділянки, один майновий комплекс і чотири нежитлових приміщення. У дочки ж тільки одна земельна ділянка. У депутатки було дві автівки: Toyota Avensis Verso 2003 року і BMW 530D 2016 року випуску. З грошових активів у Олени Пелех 120 тис. доларів готівки. У її чоловіка 104 тис. доларів готівки, а в дочки 150 тис. доларів, теж готівкою.

Любомир Мельничук

Представник партії “Свобода” у цьому рейтингу – Любомир Мельничук. За 2022 рік він заробив 147 тис. грн. Як зазначив Мельничук у декларації, він заробив ці кошти займаючись “незалежною професійною діяльністю”. У його власності був один житловий будинок загальною площею 52 кв.м і дві земельних ділянки.

В його дружини була лише одна квартира загальною площею 67 кв.м. Жодних автомобілів чи іншого цінного рухомого майна в декларації не вказав. Мельничук мав 760 тис. грн, 94 тис. доларів та 82 тис. євро готівкою.

Володимир Лучишин

Депутат від партії “Самопоміч” і виконавчий директор ТОВ “Телерадіокомпанія Львівська хвиля” у 2022 році заробив 144,4 тис. грн. Він був співвласником двох квартир, а його дружина співвласницею однієї. У його володінні була SKODA Octavia A5 2012 року випуску. В грошових активах Лучишин зазначив 600 тис. грн і 30 тис. доларів готівкою.

Вікторія Христенко

Депутатка від “Голосу” і керівниця проєктів і програм у приватній школі “Вільних та небайдужих” – Вікторія Христенко за 2022 рік заробила 140 тис. грн. У декларації Христенко вказала, що на пару зі своїм чоловіком володіла квартирою (42 кв.м), земельною ділянкою і двома нежитловими приміщеннями.

Натомість чоловік та донька депутатки разом заробили 3,1 млн грн. А свекруха Христенко мала одну квартиру площею 137,7 кв.м і одну земельну ділянку. Депутатка спільно володіла авто KIA Sportage 2019 року випуску. Грошових активів у неї чи її сімʼї не вказали.

Ольга Посипанко

Депутатка від партії “Європейська Солідарність” – Ольга Посипанко заробила 124 тис. грн працюючи у Львівській міській раді. З задекларованого нерухомого майна у неї дві квартири і одне паркомісце. Їздила Ольга Посипанко на своєму Volkswagen Golf 2000 року випуску. З грошових активів у неї 15 тис. доларів готівкою. Іншого цінного рухомого майна чи грошових активів депутатка не вказала.

Тарас Ворко

У списку найскромніших депутатів є й депутат від партії “Варта” – Тарас Ворко. Він заробив 93,9 тис. грн на посаді директора компанії “Скай Енерджи Юкрейн” та займаючись підприємницькою діяльністю як ФОП. У нього була тільки одна квартира площею 60 кв.м. У своїй власності депутат мав ВАЗ версії 2007 року. З грошових активів у нього було 50 тис. доларів готівки і 15 тис. доларів на рахунку в банку.

Сергій Івах

В трійці найскромніших депутатів Сергій Івах від “Європейської Солідарності”. Задекларував Івах лише 65,3 тис. грн власного заробітку як власник ТзОВ “ДІАМАНТ АУРУМ”. У власності депутата була одна квартира площею 52,4 кв.м і один гараж.

Він володів автомобілем Suzuki GSX1300R 2018 року випуску, а дружина Porsche Cayenne 2019 року. У своїх грошових активах Івах вказав 55,2 тис. євро і 40 тис. євро готівкою. Понад 7 тис. грн поклав на рахунок в банк.

Також в декларації Івах зазначив, що він позичив більше ніж 2,5 млн грн своєму власному ТзОВ “ДІАМАНТ АУРУМ”. В грошових активах дружини депутат вказав майже 1,5 млн грн, 15 тис. доларів і 15 тис. євро готівкою, на рахунку в банках дружини депутата лежить понад 100 тис. грн. Слід зазначити, що вона також позичала фірмі чоловіка ТОВ “ДІАМАНТ АУРУМ” 188 тис. грн.

Неля Васюта

Майже найбідніша депутатка Львівської міської ради — Неля Васюта із ”Варти” За 2022 рік вона заробила лише 23,7 тис. грн, працюючи на посаді менеджера зі звʼязків з громадськістю в Інституті геоінформаційних систем. Васюта задекларувала одну квартиру, 11 земельних ділянок і два гаражі.

У власності чоловіка депутатки була одна квартира (91,4 кв.м), один садовий (дачний) будинок і три земельних ділянки. Депутатка мала авто Fiat Ducato 2002 року і в службовому використанні Mercedes VITO 2003 року. У її чоловіка були Citroen Jumpy 2003 року і Renault Scenic 2012 року випуску. З грошових активів Нелі Васюти — 400 тис. грн готівкою, а чоловік зберігає 25 тис. доларів готівкою.

Дмитро Колесник

Офіційно найбіднішим депутатом Львівської міської ради із найменшим заробітком у 2022 році став Дмитро Колесник – член франції “Самопоміч”. Він задекларував 0 грн власного прибутку. Слід зазначити, що депутат є пастором церкви Євангельських Християн-Баптистів “Осанна” у Львові. У його власності в 2022 р. було три житлових будинки і один гараж, а також одна квартира площею 39,5 кв.м.

У родичів депутата нерухомого майна нема. Серед авто у нього були Renault Scenic 2009 року і Citroen C4 Picasso 2013 року випуску. Натомість дружина Колесника володіла Nissan Rogue 2021 року. З грошових активів у Дмитра Колесника були 50 тис. доларів готівки.

Нагадаємо, у середу, 7 лютого, журналісти LVIV.MEDIA визначили топ-10 фінансово найуспішніших міських обранців згідно з інформацією з декларацій за 2022 рік.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності