У Львові на Медової Печери горів геріатричний пансіонат, є загиблий

Рятувальники ліквідовують пожежу у Львівському геріатричному пансіонаті, 28 січня 2024, фото ДСНС

Постраждалого чоловіка не вдалося врятувати, він загинув

У Львові ввечері в неділю, 28 січня, сталася пожежа на другому поверсі геріатричного пансіонату. Спершу рятувальники повідомляли, що внаслідок пожежі постраждав чоловік, але згодом стало відомо, що він загинув.

Першим про пожежу повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич. За його словами, станом на 20:20 на місце прибуло багато машин пожежників.

Факт пожежі у Львівському геріатричному пансіонаті підтвердив начальник пресслужби ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев. За його словами, пожежа сталася на другому поверсі будівлі.

Туровцев повідомив, що станом на 20:35 пожежу ліквідували і рятувальники перейшли до обстеження приміщення. Він також повідомив про одного пораненого, якого передали медикам. Причина пожежі наразі невідома.

Згодом рятувальники уточнили, що пожежа сталася о 19:58. Займання виникло в одній з кімнат на 2-му поверсі пʼятиповерхової будівлі. На момент прибуття вогнеборців до місця виклику 2-й поверх був заповнений димом. Вогнеборці врятували з задимленої кімнати чоловіка. Також, аби гарантувати безпеку проводилась евакуація людей з інших поверхів. Загалом було евакуйовано 130 людей.

Пізніше Львівська міськрада повідомила, що постраждалий чоловік помер. Причина смерті — численні опіки та отруєння продуктами горіння. Також там заявили про евакуацію з будівлі до 200 людей.

Львівський геріатричний пансіонат — комунальний заклад Львівської обласної ради, розташований на вулиці Медової Печери в Личаківському районі Львова. Він надає стаціонарне проживання та соціальний захист людей похилого віку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності