• Головна
  • Новини Львова
  • Скандальна акторка "Кварталу 95" Гатун, внесена у "Миротворець", їде з виставою у Львів

Скандальна акторка "Кварталу 95" Гатун, внесена у "Миротворець", їде з виставою у Львів

Скандальна акторка "Кварталу 95" Гатун, внесена у "Миротворець", їде з виставою у Львів

Більшість квитків на виставу вже розкуплені

У Львові 18 січня відбудеться вистава "Ліворуч від розлуки, на північ від тебе", у якій одну з головних ролей зіграє акторка Ірина Гатун, яку внесли до "Миротворця". Про це пишуть на сайті Gastroli.ua.

До списку громадської організації, яка досліджує ознаки злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права, Гатун потрапила, зокрема, за публічну наругу над українцями в окупації у скандальному номері новорічного "Кварталу".

Вистава у Львові має відбутися у Палаці залізничників "Рокс" 18 січня. Початок – о 19:00. В описі вистави йдеться, що це “гостросімейна трагікомедія з одним-єдиним актом”. “Уявіть собі ситуацію: жінка хоче, чоловік - не дуже. Неправдоподібно? Тоді уточнимо, що вони одружені вісім років - і все встане на свої місця. Хоча ні, не все. Тому що тепер треба розібратися з двома сакральними питаннями: хто винен і що тепер робити. Історія, підглянена в одній сім'ї, починається як побутова комедія, що завершується ж", - йдеться в анонсі вистави. У ролі чоловіка і дружини - Сергій Федорчук та Ірина Гатун. Вистава маркована позначкою “18+”

Станом вечір 6 січня понад половина квитків уже продана. Ціна їх — від 220 до 700 грн.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що українська артистка Ірина Гатун, акторка театру "Чорний квадрат" і резидентка студії "Квартал 95", потрапила до бази центру "Миротворець". Причиною цього стала участь Гатун в актах гуманітарної агресії проти України, участь у спробах легалізації окупації АР Крим Росією та публічна наруга над українськими громадянами, які перебувають на окупованих російськими загарбниками територіях. "Миротворець" наводив скриншоти фотографій Ірини з відпочинку в Криму після його анексії Росією та афішу концерту "95 кварталу" в Сімферополі 31 березня 2014 року. Окрім цього, згадується участь у номері "Дівчина, яка все життя розмовляла російською мовою, переїхала на Закарпаття". 

Цей номер показали на "1+1" у новорічну ніч. У ньому мешканку окупованого міста на Херсонщині Скадовська зобразили неосвіченою російськомовною жінкою, яка робить марні спроби говорити українською. За сюжетом дівчина зі Скадовська після окупації міста російськими військовими переїжджає на Закарпаття і намагається там розмовляти українською, але робить помилки. На запитання місцевого жителя, чому вона раніше не говорила українською, героїня Гатун відповідає: "Патамушта я сіськадовська. Город єсть такий в Херсонской області, Скадовськ. Тому я сіськадовська".

Номер викликав хвилю обурення у громадськості. Мер Скадовська Олександр Яковлєв засумнівався у доречності жарту й дотепності його авторів. "Хай це буде на совісті режисерів. Сподіваюся, у них вистачить сили вибачитися перед українцями. Скадовськ сьогодні в окупації, і дійсно, чого зараз потребують скадовчани, – це підтримки. Знаю, що у нас багато людей були російськомовними, але всі добре розуміють українську і добре говорять українською", – заявив він.

Сама ж Ірина Гатун в доволі жорсткій формі звернулась й до тих, хто підіймає хвилю обурення щодо цього номеру. За її словами, це проплачені “тварі”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності