• Головна
  • Соціальні новини
  • Після скандалу зі зйомкою Жаданом і Соловій кліпу у львівському храмі священникам видали рекомендації

Після скандалу зі зйомкою Жаданом і Соловій кліпу у львівському храмі священникам видали рекомендації

Після скандалу зі зйомкою Жаданом і Соловій кліпу у львівському храмі священникам видали рекомендації

Раніше Греко-католицька церква засудила відеороботу через пропаганду антихристиянських цінностей

Після недавнього скандалу довкола зйомок співачкою Христиною Соловій та музикантом Сергієм Жаданом свого відеокліпу у храмі Святого Андрія у Львові, адміністраторам храмів Львівської архиєпархії УГКЦ видали спеціальні поради про те, як їм діяти у випадку, якщо в них попросять дозволу на зйомки у храмі. Автором цих рекомендацій став керівник пресслужби архиєпархії, отець Михайло Квасюк.

Отож, перш ніж дозволяти роботу знімальної групи в храмі, священникам слід:

1. Дізнатися ціль відеозйомок.

2. Отримати для ознайомлення “дуже детальний” сценарій сторони, яка зніматиме. У ньому повинні фігурувати християнські ідеї. Інакше сенс знімати щось у храмі, що суперечить вірі християн.

3. Укласти договір, в якому повинні бути прописані правила відеозйомок у храмі. При порушенні передбачити адміністративне стягнення і публічне вибачення. Або ж ― видалення контенту, який суперечить договору!

4. Обов’язковою є присутність священника, який бачить, де проходять відеозйомки і що саме відбувається. Зі сторони храму повинні бути прописані чіткі правила поведінки і місця де можна знімати.

Нагадаємо, що два дні тому, 20 жотвня 2023 року, Греко-католицька церква засудила кліп Жадана та Соловій через пропаганду антихристиянських цінностей, знятих у львівському храмі св. Андрія.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності