На Різдво у Львові організували благодійні обіди для людей у потребі

Фото: Роман Балук для ЛМР

Різдвяні обіди відвідали 250 людей з тих, хто потребує, та внутрішньо переміщених осіб

На Різдво у Львові організували благодійні обіди для 250 людей з тих, хто потребує, а також для внутрішньо переміщених осіб. Обіди влаштовувала міжнародна благодійна організація, Спільнота святого Егідія. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради у понеділок, 25 грудня.

“На різдвяний обід ми запрошуємо наших давніх друзів — бездомних і тих, хто потребує, міста, яким роздаємо їжу щотижня, біля Порохової вежі. Що приємно, що сьогодні нашими помічниками є внутрішньо переміщені особи. Вони майже два роки тому знайшли прихисток у Львові від війни, і зверталися до нас по допомогу, а сьогодні допомагають іншим. І в цьому сила Різдва”, — розповіла координаторка Спільноти святого Егідія Іванна Синицька.

За її словами, цьогорічний Різдвяний обід відбувався синхронно з 70 країнами світу, де діє спільнота. В Україні такий обід організували у Києві та Івано-Франківську.

Частування відбулося у студентській їдальні Національного Університету “Львівська політехніка” та трапезній Українського католицького університету. Окрім святкового обіду, запрошені отримали подарунки, разом поколядували та подивилися вертеп.

Довідково

Спільнота святого Егідія — міжнародна організація, відома допомогою бездомним, літнім, дітям, мігрантам та іншим вразливим категоріям населення. З початком широкомасштабного вторгнення РФ спільнота надавала гуманітарну допомогу в усі області України, зокрема забезпечувала українців продуктами, одягом, засобами гігієни та ліками.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності