• Головна
  • Новини Львова
  • Львівську ізоляторну компанію, пов’язану із росіянами, хочуть передати в управління державі

Львівську ізоляторну компанію, пов’язану із росіянами, хочуть передати в управління державі

Львівську ізоляторну компанію, пов’язану із росіянами, хочуть передати в управління державі

ТОВ “ЛІК” хочуть передати в управління Міністерства енергетики

Львівську ізоляторну компанію, яка залишається під контролем російських бізнесменів і керівницею якої є депутатка ЛМР Оксана Динік, хочуть передати в управління Міністерства енергетики. Проєкт розпорядження про передачу ТОВ “ЛІК” в управління державі внесли до Кабінету міністрів. Про це повідомили у АРМА у п’ятницю, 22 грудня.

Голова Нацагентства Олена Дума зазначила, що Міністерство енергетики зможе використати цю компанію у контексті можливих проблем з енергопостачанням, які очікують наприкінці цього року та у 2024 році. У АРМА зауважили, що це підприємство є єдиним в Україні виробником скляних ізоляторів, які використовуються на лініях електромереж з напругою у діапазоні 0,4-1150 кВ.

“Даний майновий комплекс Агентство передає відповідно ст. 21-1, яка визначає, що у виняткових випадках управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, може здійснюватися шляхом їх передачі в управління підприємству, установі, організації, що належить до сфери управління міністерства, іншого ЦОВВ, або господарському товариству, 50 і більше відсотків акцій (часток) якого знаходиться у статутних капіталах господарських товариств, частка держави в яких становить 100%, на підставі рішення Кабінету Міністрів України”, — повідомили у АРМА.

Відомо, що восени 2022 року на майно та корпоративні права ТзОВ “Львівська ізоляторна компанія” наклали арешт.

Нагадаємо, у липні LVIV.MEDIA опублікувало розслідування, у якому йдеться, що Львівська ізоляторна компанія навіть після повномасштабного вторгнення залишається під контролем російських бізнесменів. Її формальна бенефіціарна власниця із громадянством Естонії має ознаки підставної особи.

Журналісти встановили, що ТзОВ “Львівська ізоляторна компанія” повністю володіє естонська фірма “GIG Holdings”. Тож люди, що контролюють “GIG Holdings”, контролюють і львівську компанію. За даними аналітичної системи Youcontrol, у жовтні 2019 року кінцевим бенефіціаром естонців був росіянин Сєргєй Пєтров. Однак із естонського реєстру ми дізнаємось, що не він один контролював фірму. Від 2018 року “GIG Holdings” контролювала низка людей із російським громадянством. Детальніше про це можна прочитати за посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності